>

Zlatnici.com - nove internetske stranice posvećene zlatnoj numizmatici

Zlatnici.com - prodaja i otkup zlatnika

2. srpnja 2014.


Najobuhvatniji katalog regionalnih i svjetskih zlatnih kovanica s opisima na našem jeziku pojavio se nedavno na internetu na adresi Zlatnici.com, te je odmah privukao pozornost zaljubljenika u zlatne kovanice.


Na internetskim stranicama 'Zlatnici' trenutno su objavljene informacije više od dvije stotine zlatnih kovanica iz pedesetak zemalja svijeta, a svakih nekoliko dana autor portala Sven Sambunjak, stručnjak za zlatnu i srebrnu numizmatiku, dodaje nove informacije o povijesnim, ali i suvremenim izdanjima.


Ovaj svojevrsni internetski katalog sadrži osnovne informacije o motivima na zlatnim kovanicama, a također i podatke o fizikalnim svojstvima - ukupnoj masi, čistoj masi zlata izraženoj u uncama, te čistoći zlata od kojega je pojedini zlatnik izrađen.


Na stranicama se mogu pronaći i povijesni podaci o motivima s kovanica, a u slučajevima kada je natpis na zlatniku ispisan nekim drugim pismom osim latiničnim, navodi se ponekad i značenje toga natpisa.


Svi pak koji žele napraviti procjenu zlatnika što ga imaju u svome posjedu mogu to učiniti kontaktiranjem autora. Ukoliko pošaljete dovoljnu količinu podataka o svojoj kovanici, procjenu je u određenim slučajevima moguće obaviti i na daljinu.


Ukoliko vam procjena odgovara, svoj zlatnik putem internetskih stranica Zlatnici.com možete ponuditi i na prodaju.

Zlatnici.com, prodaja zlatnika, otkup zlatnika


Design downloaded from free website templates.