>

Švicarski zlatnik 'Vreneli' (Helvetia)

Otkup zlatnika Švicarski Vreneli Helvetia

Informaciju o kupnji ili otkupu zlatnika, odnosno, prodaji možete dobiti klikom na link...


Jedan od najcjenjenijih investicijskih zlatnika kovao se u Švicarskoj od kraja 19. do sredine 20. stoljeća u nominalama od 10, 20 i 100 franaka.


Najrasprostranjeniji je zlatnik nominale 20 franaka, dok su zlatnici druge dvije nominale rjeđi, zbog čega imaju dodatnu numizmatičku vrijednost.


Na obversu kovanice nalazi se lik švicarske djevojke, u engleskome govornom području poznate i kao "Swiss Miss", s prikazom Alpa u pozadini. Iznad djevojčine glave ispisana je riječ HELVETIA (Švicarska). Revers zlatnika sadrži švicarski grb koji razdjeljuje nominalu "20 FR". Ispod grba utisnuta je godina izdanja. Ovaj se zlatnik smatra jednim od najljepših investicijskih buliona na svijetu.


Otkup zlatnika švicarski Vreneli Helvetia

Težina kovanice od 20 franaka iznosi 6,45 grama, promjer je 21 milimetar, a debljina 1,25 milimetara. Sadrži 90 posto, odnosno 5,8 grama ili 0,1866 unci čistoga zlata. U povijesti je ukupno proizvedeno više od 60 milijuna primjeraka. Cijena ovoga zlatnika kreće se u rasponu od 200 do 230 eura.


Raspoloživost ili mogućnost otkupa zlatnika provjerite klikom ovdje...


Ako želite doznati više o seriji zlatnika Vreneli koje imaju različite nominale, posjetite web stranice Zlatnici.com.Autor: Numizmatika

Otkup zlatnika, Švicarska, Vreneli, Helvetia, 20 franaka, Swiss Miss

Design downloaded from free website templates.