Četvrtak , 28.10.2021.

Početna » Novosti » Bitcoin i ethereum bilježe najveće jednodnevne gubitke od ožujka prošle godine

Bitcoin i ethereum bilježe najveće jednodnevne gubitke od ožujka prošle godine

20.05.2021. / 15:19 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Sve je crveno u kripto prostoru, jer digitalna imovina bilježi masovnu rasprodaju, pri čemu se bitcoin prvi put od kraja siječnja srušio na blizu 30.000 američkih dolara.

Veliki pad

Bitcoin je u srijedu rano u srijedu u jednom trenutku dosegao najniži nivo od 31.919 dolara kako je prodaja ubrzana. U vrijeme pisanja ovog članka, bitcoin je trgovao 35.800,28 dolara. To je pad od 18,60 posto na dan. To je pad od 30.000 USD s rekordnih maksimuma od oko 65.000 USD zabilježenih sredinom travnja.

Što se tiče razina, to znači da se bitcoin vratio na približno iste razine kao prije nego što je Tesla još u veljači najavio da će kupiti bitcoin vrijedan 1,5 milijardi dolara.

Ne trpi samo bitcoin, s ukupnim gubicima na tržišnoj kapitalizaciji za čitav sektor kriptovaluta koji se približavaju milijardu dolara, izvijestio je Reuters.

Pad od 40 posto

Ethereum je također pao za više od 40 posto na čak 1.850 dolara, što je najslabija razina od kraja siječnja. Posljednji put se trgovalo po cijeni od 2.485 dolara. To je pad od 27,95 posto na dan.

Do masovnog pada cijena došlo je nakon što je Kina rekla da se virtualne valute ne mogu koristiti kao oblik plaćanja. Prema obavijesti, to znači da financijske i platne institucije ne smiju cijene proizvoda ili usluga virtualnom valutom.

“Cijene kriptovaluta u posljednje su vrijeme naglo porasle i strmoglave, a špekulativno trgovanje vratilo se natrag. To ozbiljno šteti sigurnosti imovine ljudi i remeti normalne ekonomske i financijske redoslijede”, navodi se u izjavi triju kineskih industrijskih tijela – Kineskog nacionalnog udruženja za internetske financije, Kineskog udruženja banaka i Kineskog udruženja za plaćanja i kliring.

Iza prodaje stoji nekoliko drugih čimbenika, uključujući kritiku izvršnog direktora Tesle Elona Muska zbog utjecaja bitcoina na okoliš. Tesla više ne prihvaća popularnu kriptovalutu kao plaćanje.

Izvor: www.kitco.com

Bitcoin i ethereum bilježe najveće jednodnevne gubitke od ožujka prošle godine Reviewed by on . Sve je crveno u kripto prostoru, jer digitalna imovina bilježi masovnu rasprodaju, pri čemu se bitcoin prvi put od kraja siječnja srušio na blizu 30.000 američk Sve je crveno u kripto prostoru, jer digitalna imovina bilježi masovnu rasprodaju, pri čemu se bitcoin prvi put od kraja siječnja srušio na blizu 30.000 američk Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori