Četvrtak , 21.09.2023.

Početna » Vijesti iz regije » Predstavljanje hrvatskih zlatnika i srebrnjaka

Predstavljanje hrvatskih zlatnika i srebrnjaka

10.12.2009. / 17:52 Autor: Kategorija: Vijesti iz regije A+ / A-
Zlatnik i srebrnjak 900 godina zagrebačke biskupije

Foto: HNB

Premda ne predstavlja najpovoljniji način investiranja u zlato i srebro, kupnja zlatnih i srebrnih kovanica u izdanju Hrvatske narodne banke za neke naše državljane predstavlja neizbježnu alternativu ako žele ulagati u plemenite kovine.

Stoga smo na našim stranicama predstavili neke od hrvatskih zlatnika i srebrnjaka koji se mogu nabaviti na primarnom i sekundarnom tržištu.

To su kovanice znatne numizmatičke vrijednosti kojima primarna funkcija nije ulagačka, ali u određenim okolnostima može poslužiti kao takva, budući da je riječ o respektabilnim proizvodima.

Trenutno su predstavljena sljedeća izdanja: Zlatni dukat Hrvatski dinar / Ruđer Bošković, Zlatni dukat Hrvatski kraljevski grad Knin, Zlatnik i srebrnjak Papa Ivan Pavao II, Zlatnik i dva srebrnjaka 900. obljetnica Zagrebačke biskupije i grada Zagreba.

Tijekom vremena, predstavit ćemo i ostale serije izdane u razdoblju od 1995. do 2008. godine, među kojima ima i onih koje su još uvijek raspoložive “iz prve ruke”, odnosno, u trezorima Hrvatske narodne banke.

Predstavljanje hrvatskih zlatnika i srebrnjaka Reviewed by on . [caption id="attachment_24" align="alignright" width="300"] Foto: HNB[/caption] Premda ne predstavlja najpovoljniji način investiranja u zlato i srebro, kupnja [caption id="attachment_24" align="alignright" width="300"] Foto: HNB[/caption] Premda ne predstavlja najpovoljniji način investiranja u zlato i srebro, kupnja Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori