Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Vrhunsko umjetničko djelo Mersada Berbera prodaje se za zlatne dukate

Vrhunsko umjetničko djelo Mersada Berbera prodaje se za zlatne dukate

23.02.2016. / 15:00 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz regije A+ / A-
Mersad Berber Ratne godine za zlatnike

Berberovo djelo nastalo je 1992. godine u Sarajevu, u jeku ratnih razaranja glavnoga grada Bosne i Hercegovine.

Nesvakidašnja internetska aukcija upravo traje na internetskim stranicama Plemenit, vodećeg hrvatskog brokera investicijskim zlatom i srebrom Tetragram projekt d.o.o.. Umjetničko djelo “Ratne godine” glasovitog slikara i grafičara Mersada Berbera prodaje se za zlatne dukate! Ovo se Berberovo djelo trenutno nalazi u privatnoj kolekciji ugledne zagrebačke obitelji, koja je sliku odlučila prodati ne za novac, nego za popularne zlatne kovanice koje se još i danas proizvode u glasovitoj austrijskoj kovnici Münze Österreich.

Početna cijena ovog Berberova djela jest 90 jednostrukih dukata. Cijena slike smanjivat će se u redovitim vremenskim razmacima za po jedan dukat, a kupac koji se prvi javi tvrtki Tetragram projekt d.o.o. moći će kupiti ovu sliku za zadnju izlistanu cijenu. U slučaju da nakon određenog vremena ne bude zainteresiranih kupaca, slika će biti povučena iz prodaje.

Ukoliko želite kupiti ovo umjetničko djelo, a ne posjedujete zlatne dukate, možete ih nabaviti kod tvrtke Tetragram projekt d.o.o. po iznimno povoljnoj cijeni.

Mersad Berber jedan je od vodećih europskih slikara i grafičara. Nekoliko njegovih djela uvršteno je u stalni postav glasovite londonske galerije Tate. Slikarstvo je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani 1963. godine, u klasi Maksima Sedeja. Od 1978. do 1982. godine radio je na Katedri za crtež i grafiku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Od 1992. godine pa sve do smrti 2012. godine živi i djeluje u Hrvatskoj.

Djelo pod nazivom “Ratne godine” nastalo je u sarajevskom ateljeu Mersada Berbera u svibnju i lipnju 1992. godine, u jeku ratnih razaranja Sarajeva. Na poleđini slike ispisana je darovna posveta Mersada Berbera u kojoj umjetnik između ostalog navodi datum i povod darivanju.

Umjetnička slika ponuđena na aukciju veličine je 65 x 50 centimetara, a uokvirena je oslikanim okvirom veličine 85 x 70 centimetara. Okvir je osobno oslikao autor djela.

Više informacija o aukciji ovog Berberova djela možete pronaći na internetskim stranicama Plemenit.hr.

 

Vrhunsko umjetničko djelo Mersada Berbera prodaje se za zlatne dukate Reviewed by on . [caption id="attachment_3291" align="alignnone" width="630"] Berberovo djelo nastalo je 1992. godine u Sarajevu, u jeku ratnih razaranja glavnoga grada Bosne i [caption id="attachment_3291" align="alignnone" width="630"] Berberovo djelo nastalo je 1992. godine u Sarajevu, u jeku ratnih razaranja glavnoga grada Bosne i Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori