Četvrtak , 21.09.2023.

Početna » Novosti » Tehnička analiza cijene srebra za razdoblje od 1. do 30. studenoga

Tehnička analiza cijene srebra za razdoblje od 1. do 30. studenoga

06.11.2019. / 12:29 Autor: Kategorija: Novosti, Tehnička analiza A+ / A-

Predviđanje kretanja cijena srebra temeljem povijesnih podataka o kretanju cijene srebra i niza drugih pokazatelja provedeno je s ARIMA modelom za intervale 30 i 90 dana. Primjena ARIMA modela zasniva se na predviđanju korištenjem autoregresivnih integriranih pokretnih sredina. Iz prikazanog grafikona očekivana cijena srebra na dan 1.12.2019 je 16,5 eura po unci s donjom granicom 95% vjerojatnosti na 14,25 eura po unci, a gornjom granicom na 18,75 eura po unci.

Iz prikazanog grafikona za period devedeset dana očekivana cijena srebra na dan 31.1.2020 je 17,4 eura po unci s donjom granicom 95% vjerojatnosti na 14 eura po unci, a gornjom granicom na 20,8 eura po unci.

Primjenom neuronskih mreža i vremenskih nizova uzeti su u obzir i drugi parametri koji su korelirani s cijenom srebra, kao što su burzovni indeksi, tečajni odnosi i cijene drugih plemenitih metala. Rezultat predviđanja cijene srebra modelom neuronskih mreža za sljedećih 30 dana pokazuje očekivanu vrijednost od 15,8 eura po unci na dan 1.12. 2019.

Važno:

Analiza predviđanja cijene srebra navedena u ovom dokumentu je informativnog karaktera i ne može biti zamjena za vlastitu procjenu čitatelja. Predviđanje ne uključuje analizu opravdanosti investicije, financijskih mogućnosti i pojedinačnih potreba čitatelja.

Tehnička analiza cijene srebra za razdoblje od 1. do 30. studenoga Reviewed by on . Predviđanje kretanja cijena srebra temeljem povijesnih podataka o kretanju cijene srebra i niza drugih pokazatelja provedeno je s ARIMA modelom za intervale 30 Predviđanje kretanja cijena srebra temeljem povijesnih podataka o kretanju cijene srebra i niza drugih pokazatelja provedeno je s ARIMA modelom za intervale 30 Rating: 0

Info o autoru Bojan Trkulja

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori