Petak , 19.04.2024.

Početna » Novosti » Kako izbjeći nepotrebne troškove prilikom kupnje investicijskog zlata

Kako izbjeći nepotrebne troškove prilikom kupnje investicijskog zlata

13.05.2019. / 09:45 Autor: Kategorija: Novosti, Savjeti, Vijesti iz regije A+ / A-

Tržište plemenitih kovina počelo se zagrijavati. Nakon poduže stanke, kada su se cjenovni pokreti zlata i srebra jedva uočavali, čini se da se tržišni sentiment napokon promijenio. U svjetskim medijima sve se više govori o zlatu i srebru kao investicijskoj klasi koja ima potencijal znatnoga proboja naviše.

No, razlika između kupovne i prodajne cijene investicijskih plemenitih kovina još je uvijek značajna. Zbog toga je tvrtka tvrtka Tetragram projekt, vodeći regionalni broker za ulaganje u plemenite kovine odnedavno tržištu ponudila osobit oblik ulaganja u zlato kojim se ta cjenovna razlika svodi na apsolutni minimum.

Naime, značajan postotak prodajne cijene investicijskih poluga i kovanica od zlata čine transportni i sigurnosni troškovi. Što je mjesto isporuke udaljenije od kovnice koja proizvodi određeni proizvod, ti su troškovi veći.

Udaljenost uzrokuje dodatne troškove

U regiji trenutno ne postoji ugledna svjetska kovnica koja proizvodi zlatne poluge po vrhunskim međunarodnim standardima. Zbog toga se tvrtka Tetragram projekt okrenula prema vrhunskim proizvodima iz susjedstva – njemačkoj kovnici Heraeus, švicarskoj Argor Heraeus i austrijskoj kovnici Münze Österreich.

Ipak, udaljenost tih kovnica uzrokuje klijentima tvrtke Tetragram projekt dodatne troškove koji se mogu izbjeći. Jedan od načina kako to učiniti jest – pohraniti zlato izvan regije, odnosno, u zemljama s dugom i postojanom tradicijom proizvodnje, ulaganja i pohranjivanja investicijskih plemenitih kovina.

Stoga je tvrtka Tetragram projekt za potrebe sve većeg broja svojih klijenata omogućila kupnju zlata u tzv. nealociranom obliku. Riječ je o zlatu koje se pohranjuje u neposrednoj blizini vodećih svjetskih kovnica, i to u velikim kilogramskim polugama. Svaka poluga provjerena je i osigurana od strane uglednih revizorskih kuća, te je utvrđena njihova besprijekornost i čistoća.

Vlasništvo nad pojedinom polugom može imati više osoba, ukoliko svaki vlasnik posjeduje zlato u količini manjoj od jednog kilograma. Primjerice, ako jedan vlasnik posjeduje 250 grama zlata, a drugi vlasnik 750 grama, tada zlatna poluga od 1000 grama u trezoru ima dva vlasnika koji su međusobno vlasnički povezani.

Također, poluge su tržištno zamjenjive, odnosno, njihovo vlasništvo nije definirano prema pojedinačnoj, konkretnoj polugi, nego prema ukupnoj masi trezorskoga zlata.

‘Matematika’ je za kupce koji žele najviše

Ovom obliku posjedovanja zlata u trezoru u zemljama zapadne Europe tvrtka Tetragram projekt nadjenula je ime “Matematika”.

Direktor tvrtke Krunoslav Marčinko objašnjava razlog za to ime: “Naši klijenti koji brinu za matematiku svojeg ulaganja u zlato, koji žele kupiti najviše zlata za svoj novac, odlučit će se za kupnju pod uvjetima koji smo u Tetragramu nazvali ‘Matematika’. Klijenti Tegragramove ‘Matematike’ mogu brzo i jednostavno obaviti kupnju i prodaju zlata bez dodatnih troškova pohrane i transporta, ali i bez ikakvih izlaznih naknada ukoliko se zlato u bilo kojem trenutku odluče prodati.”

Zbog nepostojanja transportnih i sigurnosnih troškova, cijena kupnje zlata na taj način je znatno niža nego kod bilo kojeg drugog ponuđača u regiji, ali i šire.

“Ovaj oblik kupnje posebno je zanimljiv za veća ulaganja, od 100 tisuća eura naviše, budući da klijent dobiva besplatnu pohranu, koja inače prilikom tako velikih kupnji nije nimalo zanemariva” – ističe Marčinko.

Više informacija o kupnji zlata po načelima ‘Matematike’ doznajte na prodajnim stranicama “Plemenit” tvrtke Tetragram projekt ili pozivom na broj telefona 01/236-5857 (za klijente iz inozemstva +385 1 236 5857) u radno vrijeme tvrtke, od ponedjeljka do petka, 9-17 sati.

Kako izbjeći nepotrebne troškove prilikom kupnje investicijskog zlata Reviewed by on . Tržište plemenitih kovina počelo se zagrijavati. Nakon poduže stanke, kada su se cjenovni pokreti zlata i srebra jedva uočavali, čini se da se tržišni sentiment Tržište plemenitih kovina počelo se zagrijavati. Nakon poduže stanke, kada su se cjenovni pokreti zlata i srebra jedva uočavali, čini se da se tržišni sentiment Rating: 0

Info o autoru Promo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori