Srijeda , 14.04.2021.

Početna » Novosti » Cijena zlata do kraja godine mogla bi dosegnuti 2.200 dolara za uncu

Cijena zlata do kraja godine mogla bi dosegnuti 2.200 dolara za uncu

01.04.2021. / 12:32 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Investitori bi još uvijek mogli vidjeti neke od najjačih cjenovnih akcija zlata ove godine, prema Wells Fargo, koji vidi znakove rasta cijena u razvoju.

Novi rast cijena

Pokretač ovog novog rasta u cijenama smanjuje rast ponude. I ove bi godine moglo dobiti zlato moglo dosegnuti cijenu od 2.200 američkih dolara za uncu. Rekao je to šef strategije stvarne imovine Wells Fargo John LaForge.

“Opskrba zlatom prerasla je s pretjerane na manjkavu”, rekao je LaForge u najnovijem ažuriranju. “Takva su vremena u prošlosti potaknula neke od najjačih skokova cijena zlata.”

Iz prekomjerne u nedostatnu opskrbu

Zbog “prekomjerne opskrbe”, cijene zlata imale su poteškoća prije 2018., istaknuo je LaForge.

“Opskrba je 2011. postala pretjerana jer su cijene zlata porasle s 250 na 1.900 američkih dolara po unci, tijekom desetljeća od 2001. do 2011. Mnogi su ulagači tražili zlato tijekom ovog desetljeća i činilo se da su ga svi pronašli”, napisao je.

Međutim, ova se slika promijenila u posljednje tri godine, a zalihe zlata prešle su iz “prekomjerne u nedostatnu”. Zbog toga se Wells Fargo pozitivno okrenuo prema zlatu.

Skok cijena

“Takva su vremena u prošlosti potaknula neke od najjačih skokova cijena zlata… Vjerujemo da bi zlato moglo uči u novi bikovski ciklus, koji bi bio tek sedmi od 1800. godine”, rekao je LaForge. “Cijene zlata popele su se preko 40 posto od 2018. i vjerujemo da je pred nama još dobitaka.”

Osim argumenta o opskrbi, zlato će potaknuti i njegovi poznatiji trendovi, uključujući niske stvarne kamatne stope, ispis novca i slabiji američki dolar, navodi Wells Fargo.

“Ovi trendovi ostaju uglavnom netaknuti, a mi ostajemo pozitivni prema zlatu s ciljanim rasponom do 2.100 do 2.200 dolara za 2021. godinu”, rekao je LaForge.

Izvor: www.kitco.com

Cijena zlata do kraja godine mogla bi dosegnuti 2.200 dolara za uncu Reviewed by on . Investitori bi još uvijek mogli vidjeti neke od najjačih cjenovnih akcija zlata ove godine, prema Wells Fargo, koji vidi znakove rasta cijena u razvoju. Novi ra Investitori bi još uvijek mogli vidjeti neke od najjačih cjenovnih akcija zlata ove godine, prema Wells Fargo, koji vidi znakove rasta cijena u razvoju. Novi ra Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori