Utorak , 16.07.2024.

Početna » Novosti » Cijena zlata iznosila bi 2.300 dolara da nema bitcoina

Cijena zlata iznosila bi 2.300 dolara da nema bitcoina

30.04.2021. / 08:33 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Tehnološke inovacije donose korist mnogim metalima. Ali ne i zlatu, rekao je Bloomberg Intelligence, savjetujući da se zlato upari s bitcoinima u portfelju.

Do sada je digitalizacija novca koristila američkom dolaru i bitcoinu dok je oduzimala zlatu, rekao je visoki robni strateg Bloomberg Intelligencea Mike McGlone.

“Metalni sektor ima najveći potencijal da i dalje nadmašuje većinu roba, kako ga vidimo, posebno dugoročno. Ubrzavajući trendovi u dekarbonizaciji, elektrifikaciji i digitalizaciji odvajaju metale poput bakra od sirove nafte, koja se zamjenjuje tehnologijom, ali zlato se izvlači iz te zečje rupe. Novac koji ide digitalno povećava vrijednost rezervne valute dolara i čini suprotno od zlata koje zamjenjuje Bitcoin “, rekao je McGlone u četvrtak.

Bitcoin ograničava potencijal zlata

Da nije bitcoina, zlatom bi se moglo trgovati znatno iznad 2.000 dolara za uncu, rekao je McGlone, dodajući kako popularna kriptovaluta i dalje ograničava potencijal za rast zlata.

“Držeći cijenu bakra od 28. travnja blizu 9.800 dolara po toni i prinose konstantno, zlato bi bilo bliže 2.300 dolara za uncu. Umjesto oko 1.780 dolara, kako bi odgovaralo desetogodišnjoj vezi između omjera bakra i zlata i obveznica”, izračunao je.

Inovacija nije zlatu prijatelj kao i metalima poput bakra, istaknuo je strateg.

Zlato je doseglo prekretnicu zamjene u investicijskim portfeljima bitcoinom, kako ga mi vidimo. U svijetu koji ide digitalno, možda malo treba zaustaviti akumulaciju referentne kriptovalute na štetu metala”, rekao je.

Uparivanje zlata s bitcoinom

McGloneovo rješenje je uparivanje zlata s bitcoinima. “Kada se napiše povijest 2021. godine, očekujemo da će primarni predmet biti ubrzavajući proces bitcoina koji zamjenjuje zlato u investicijskim portfeljima. Čini se da je metal sve više gol ako nije uparen s bitcoinom. A napredak digitalizacije vjerojatno će ograničiti potencijal za povećanje cijene za zlata, trgujući se ispod 1.800 dolara za uncu “, rekao je McGlone.

Točnije, McGlone je gledao na zlato-bitcoin 75/25 indeks. “Ukazujući na prednosti diverzifikacije i niske korelacije bitcoina s većinom imovine. Godišnji metrički podaci pokazuju da naš zlato-bitcoin 75/25 indeks ima otprilike jednak rizik kao i tržište dionica. Od početka 2018. godine, kada je bitcoin pao sa 17.000 dolara. Zlato- bitcoin 75/25 indeks povećao se za oko 110 posto, što je gotovo dvostruko više od ukupnog povrata S&P 500 i više od 3 puta spot cijena zlata. “

McGlone je dodao da bi industrijski metali trebali nastaviti nadmašivati ​​plemenite metale, ali upozorio je da je bakar u drugoj polovici godine u opasnosti od povratka.

“Ako tržište dionica nastavi cijeniti, industrijski metali trebali bi i dalje nadmašivati ​​dragocjene. Ali sve veću ovisnost o rastućem plimskom udjelu vidimo kao glavni rizik za robu.”

Izvor: www.kitco.com

Cijena zlata iznosila bi 2.300 dolara da nema bitcoina Reviewed by on . Tehnološke inovacije donose korist mnogim metalima. Ali ne i zlatu, rekao je Bloomberg Intelligence, savjetujući da se zlato upari s bitcoinima u portfelju. Do Tehnološke inovacije donose korist mnogim metalima. Ali ne i zlatu, rekao je Bloomberg Intelligence, savjetujući da se zlato upari s bitcoinima u portfelju. Do Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori