Utorak , 16.07.2024.

Početna » Novosti » Cijena zlata oporavit će se od nedavnih gubitaka

Cijena zlata oporavit će se od nedavnih gubitaka

02.07.2021. / 07:14 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Nakon što je vidjelo najgori mjesec u više od četiri godine, zlato i dalje može nadoknaditi većinu svojih gubitaka, navodi TD Securities.

Zlato može nadoknaditi većinu gubitaka

Zlato je prvu polovicu godine završilo razočaravajućom notom, a cijene su se trgovale znatno ispod razine od 1.800 dolara za uncu. Futures ugovori za zlato za kolovoz na njujorškoj burzi Comex posljednji put su se trgovali po cijeni od 1.775,50 dolara. To je 0,22 posto više u odnosu na taj dan.

Federalna rezerva bila je kriva za preokret bikovskog raspoloženja u zlatu izgrađenog tijekom travnja i svibnja.

“Baš kao što se zlato vratilo preko 200 američkih dolara po unci s kraja ožujka da bi se trgovalo na teritoriju od 1900 dolara po unci tijekom početka lipnja, a tržišno brbljanje ponovo postalo jače, došlo je do značajnog preokreta vođenog od strane Feda”, rekao je šef TD Securities robna strategija Bart Melek.

Novi rast cijena

“Kako se žuti metal vratio u opseg od 1.770 po unci u danima neposredno nakon objavljivanja ekonomskih projekcija iz lipnja FOMC-a, tržište je otrežnjujuće podsjetilo investitore i analitičare da put do novih visina gotovo nikad nije gladak. Sličnu lekciju o predmetima na tržištu također su imali ulagači u srebro, platinu i paladij “, rekao je Melek.

No, ulagači plemenitih metala još uvijek ne bi trebali odustati od zlata. Kako se Fed usredotočio na postizanje pune zaposlenosti prije nego što uspije podići stope, zlato ima vremena nadoknaditi svoje gubitke, tvrde u TD Securities.

“Unatoč nedavnom odlasku, sudimo da bi Fedov kontinuirani naglasak na svom punom mandatu za zapošljavanje trebao dovesti do oporavka većine nedavnih gubitaka”, rekao je Melek. “Relativno novi fleksibilni okvir politike ciljanja prosječne inflacije i implicirana spremnost da se prekorače ciljevi inflacije za određeno razdoblje, ako proizvodni jaz ostane velik, samo su neki od razloga zašto će vrlo jednostavni monetarni uvjeti vjerojatno potrajati i do 2023. godine.”

Fed će biti prilagodljiv

U okruženju u kojem je puna zaposlenost još uvijek daleko, Fed će i dalje biti vrlo prilagodljiv. “Američka središnja banka trebala bi držati okruženje stvarnih kamatnih stopa vrlo prilagodljivim tijekom krivulje prinosa tijekom duljeg razdoblja, što podržava kompleks zlata i plemenitih metala“, dodao je Melek.

Na strani ponude, stvari također traže veće cijene u kompleksu plemenitih metala općenito. “Razni prekidi na nalazištima i druga ograničenja i dalje će ograničavati rast opskrbe, budući da investicije i industrijska potražnja ostaju čvrste”, istaknuo je Melek.

Cijena zlata oporavit će se od nedavnih gubitaka Reviewed by on . Nakon što je vidjelo najgori mjesec u više od četiri godine, zlato i dalje može nadoknaditi većinu svojih gubitaka, navodi TD Securities. Zlato može nadoknaditi Nakon što je vidjelo najgori mjesec u više od četiri godine, zlato i dalje može nadoknaditi većinu svojih gubitaka, navodi TD Securities. Zlato može nadoknaditi Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori