Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Cijena zlata više neće padati?

Cijena zlata više neće padati?

11.03.2021. / 07:52 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Zlato je ove godine razočaralo investitore, ali sreća plemenitog metala uskoro će se promijeniti. Barem prema riječima izvršnog direktora DoubleLinea Jeffreyja Gundlacha.

Zlato je ponedjeljak završilo na 1.681 američkih dolara. To bi moglo neko vrijeme biti niska razina u zlatu”, rekao je Gundlach na webinaru.

Neutralan odnos prema zlatu

Izvršni direktor DoubleLinea postao je neutralan u odnosu na zlato kada je bilo iznad 1.800 dolara. “Svakako, izgleda da je to bila prava odluka”, rekao je.

Zlato je ove godine doista imalo lošije rezultate, palo je u ponedjeljak ispod 1.700 dolara za uncu. “Zlato je doista podbacilo drugu pjenušavu imovinu poput bitcoina nevjerojatnim iznosima, gotovo nezamislivim iznosima od onog vrhunca zlata iznad 2.000 dolara”, izjavio je Gundlach.

Ali u ovom određenom trenutku, “zlato će vrlo vjerojatno poskočiti jer je prodor bio prilično moćan.”

Čini se da je poštena vrijednost zlata oko 1.761 dolara za uncu, dodao je Gundlach, što plemenitom metalu daje prostora za rast.

Pad cijena zlata se neće nastaviti

“Dugoročno zlato je prilično zanimljivo. Naš model pokazuje da je zlato po fer vrijednosti vrijedno 1.761 dolara”, rekao je. “Ne mislimo da će se pad zlata vjerojatno nastaviti.”

U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za zlato za travanj na njujorškoj burzi Comex trgovali su se za 1.717,30 dolara. To je 0,02 posto više na dan.

Gundlach je istaknuo da je također dugoročno raspoložen prema robama i negativan prema dolaru.

Inflacija je bila još jedna ključna tema koju je pokrivao webinar, a Gundlach je rekao da će se glavna inflacija ovog ljeta probiti za 3 posto i zadržati iznad te razine nekoliko mjeseci.

“Fed odlučuje biti zabrinut oko određenog vremenskog razdoblja s inflacijom iznad 3 posto”, rekao je Gundlach. “Po mom mišljenju, ne samo da su zabrinuti, oni pozdravljaju inflaciju višu od kamata. Oni vole negativne kamatne stope jer znaju da negativne kamatne stope pomažu u sprečavanju nevjerojatnih problema s deficitom i nefondiranom odgovornošću koje Sjedinjene Države imaju.”

Rast inflacije

Čak postoji šansa da bi se inflacija mogla popeti na 4 posto, što bi “stvarno zastrašilo” tržište obveznica. “Zapravo bi se moglo vjerodostojno predvidjeti da bi glavni CPI u nekom trenutku mogao prijeći 4 posto za otprilike četiri mjeseca”, dodao je.

Na pročelju američke riznice Gundlach je primijetio da je tržište obveznica pretjerano prodano. “Očekivao bih umjereni ili umjereni pad prinosa na kraju… Prilično je prekomjerno raspoloženje”, rekao je.

Još jedan novi poziv koji je stigao s webinara bio je o volatilnosti tržišta, jer je Gundlach projicirao da indeks volatilnosti Cboe (VIX) pogodi preko 100 tijekom sljedećeg velikog pada tržišta. VIX je dosegao rekordnih 82,69 još u ožujku prošle godine tijekom rasprodaje koju su pokrenula sva zaključavanja COVID-19.

Gundlach je dodao da tržište dionica nije precijenjeno i podsjetio ulagače da SAD neće izaći iz recesije sve dok se ne oporavi i nominalni i stvarni BDP.

Izvršni direktor DoubleLinea završio je webinar riječima: “Najjeftinija imovina na svijetu trenutno je poljoprivredno zemljište.”

Izvor: www.kitco.com

Cijena zlata više neće padati? Reviewed by on . Zlato je ove godine razočaralo investitore, ali sreća plemenitog metala uskoro će se promijeniti. Barem prema riječima izvršnog direktora DoubleLinea Jeffreyja Zlato je ove godine razočaralo investitore, ali sreća plemenitog metala uskoro će se promijeniti. Barem prema riječima izvršnog direktora DoubleLinea Jeffreyja Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori