Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Cijene zlata popele su se iznad 1.800 dolara za uncu

Cijene zlata popele su se iznad 1.800 dolara za uncu

07.07.2021. / 08:06 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Cijene zlata u utorak su odskočile iznad ključne razine od 1.800 američkih dolara, dok su se prinosi američkih obveznica držali blizu najnižeg tjedna od dva tjedna, a ulagači su pazili na zapisnike Federalne rezerve s posljednjeg sastanka politike kako bi se izmjerio izgled američkih kamatnih stopa.

Spot cijena zlata porasla je za 1 posto na 1.808,81 dolara za uncu, nakon što je zlato skočilo na najvišu vrijednost od 17. lipnja, na 1.814,78 dolara. Futures ugovori za zlato popeli su se za 1,5 posto na 1.809,30 dolara.

“Ono što smo vidjeli posljednjih dana je da središnje banke odbacuju ideju prevremenog podizanja kamatnih stopa”, rekao je Fawad Razaqzada, analitičar iz ThinkMarketsa.

Labava monetarna politika

Ulagači shvaćaju da će monetarna politika ostati povijesno vrlo labava i to je jedan od razloga zašto vidimo pad prinosa obveznica, što pomaže u stabilizaciji cijena zlata nakon naglog pada u lipnju, rekao je Razaqzada.

Fokus ovog tjedna usmjeren je na zapisnike s posljednjeg Fedova sastanka koji je trebao izaći u srijedu, nakon neskladnog nagiba američke središnje banke prošlog mjeseca u kojem su kreatori politike predviđali početak ocjenjivanja poskupljenja 2023. godine, šaljući cijene zlata ispod razine od 1.800 američkih dolara.

Zlato se ponovno postavilo nakon što su podaci u petak pokazali da su američke tvrtke u lipnju zaposlile najviše radnika u 10 mjeseci, ali je stopa nezaposlenosti porasla.

“Čini se da američki podaci o neplaćenim platnim spiskovima u petak olakšavaju očekivanja od ranijeg poteza američke središnje banke”, rekla je Sophie Griffiths, tržišna analitičarka u OANDA-i.

“Pitanje ostaje, hoće li zapisnici s posljednjeg sastanka Feda brzo preokrenuti to razmišljanje?”

Veće kamatne stope povećavaju oportunitetne troškove držanja poluga, na koje se ne plaćaju kamate.

Od ostalih metala srebro je poraslo za 0,1 posto na 26,47 dolara po unci. Skočilo je na najvišu vrijednost od 17. lipnja, na 26,76 dolara po unci.

Platina je porasla za 0,6 posto na 1.103,49 dolara. A paladij za 1,3 posto na 2.850,24 dolara.

Izvor: www.kitco.com

Cijene zlata popele su se iznad 1.800 dolara za uncu Reviewed by on . Cijene zlata u utorak su odskočile iznad ključne razine od 1.800 američkih dolara, dok su se prinosi američkih obveznica držali blizu najnižeg tjedna od dva tje Cijene zlata u utorak su odskočile iznad ključne razine od 1.800 američkih dolara, dok su se prinosi američkih obveznica držali blizu najnižeg tjedna od dva tje Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori