Četvrtak , 07.12.2023.

Početna » Novosti » Ciljna cijena zlata je od 5.000 do 10.000 američkih dolara, kaže Guggenheimov Scott Minerd

Ciljna cijena zlata je od 5.000 do 10.000 američkih dolara, kaže Guggenheimov Scott Minerd

27.05.2021. / 09:06 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Kako će kaotične promjene cijena kriptovaluta ulagače vratiti natrag zlatu i srebru, plemeniti će metali početi razvijati zamah, a krajnja ciljna cijena zlata bit će postavljena na 5.000 – 10.000 dolara, prema Guggenheimovom direktoru informatike Scott Minerd.

Zaštita od inflacije

“Kako novac napušta kripto, a ljudi i dalje traže zaštitu od inflacije, zlato i srebro bit će puno bolja mjesta za odlazak”, rekao je Minerd za CNBC u intervjuu.

Trebat će neko vrijeme zbog veličine tržišta zlata, ali plemeniti metal ući će u “eksponencijalnu fazu”, rekao je Minerd.

Krajnja ciljna cijena zlata je između 5.000 i 10.000 američkih dolara za uncu, dodao je. “Ovo nas čeka. Srebro tradicionalno zaostaje. To je zlato siromaha i ono će imati najveći pomak na postotku. To je visoka beta inačica zlata”, rekao je.

Minerd je naglasio da je pravo vrijeme za značajnu dodjelu plemenitim metalima, kao i rudarima zlata u obliku GDX-a. “To bi sada imalo puno smisla”, rekao je.

Nove kriptovalute

Kada je riječ o njegovom pogledu na kriptovalute, Minerd je rekao da će, iako misli da će bitcoin i ethereum preživjeti test vremena, vjerojatno biti neke nove kriptovalute koje će dominirati prostorom digitalne imovine.

“AOL je bio pobjednik. Yahoo je bio pobjednik. Tada su se pojavili Google i drugi igrači. Otkrit ćemo da dolazi neka nova kriptovaluta, što može prevladati neke probleme s kojima se trenutno suočavamo s troškovima rudarstva, sva proizvodnja ugljika. I to će biti vrhunski oblik kriptivalute, i ona će postati dominantna”, rekao je.

Minerd je također predvidio korekciju dionica od 10 posto, navodeći da će se S&P 500 na kraju oporaviti.

“Mislim da ćemo morati na korekciju. Sljedećih šest mjeseci mislim da ćemo povući možda oko 10 posto. Ali u konačnici, mislim da ćemo S&P vidjeti na 5.000 i možda i više“, rekao je.

Izvor: www.kitco.com

Ciljna cijena zlata je od 5.000 do 10.000 američkih dolara, kaže Guggenheimov Scott Minerd Reviewed by on . Kako će kaotične promjene cijena kriptovaluta ulagače vratiti natrag zlatu i srebru, plemeniti će metali početi razvijati zamah, a krajnja ciljna cijena zlata b Kako će kaotične promjene cijena kriptovaluta ulagače vratiti natrag zlatu i srebru, plemeniti će metali početi razvijati zamah, a krajnja ciljna cijena zlata b Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori