Subota , 20.04.2024.

Početna » Novosti » Hoće li se cijene srebra uskoro oporaviti?

Hoće li se cijene srebra uskoro oporaviti?

22.07.2021. / 12:29 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Sve veći strah da će novi val virusa COVID-19 poremetiti globalni gospodarski oporavak opterećuje cijene srebra, ali jedna banka kaže da je sa slabim djelovanjem cijena pretjerana.

Pad cijena srebra

Preko noći su se cijene srebra spustile na tromjesečnu najnižu razinu ispod 25,00 dolara za uncu, ali su se tijekom sjevernoameričkog zasjedanja uspjele pomaknuti iznad te kritične psihološke razine. Futures ugovori za srebro za rujan zadnji su se put trgovali po cijeni od 25,215 dolara za uncu. To je gotovo 1 posto više na dan.

Tržište srebra također je lošije od zlata, s omjerom zlata i srebra koji se trenutno trguje iznad 71 bod, što je razina koja se nije vidjela od početka godine.

Pretjerana prodaja srebra

U bilješci za klijente objavljenoj u srijedu, Carsten Fritsch, analitičar plemenitih metala u Commerzbank, rekao je da se čini da je srebro pretjerano prodano.

“Čini se da zabrinutost zbog obnovljenih ekonomskih ograničenja kao odgovor na širenje Delta varijante koronavirusa trenutno teže. To bi također utjecalo na industrijsku potražnju za srebrom, koja čini dobru polovicu sve potražnje za srebrom. Vjerujemo da zabrinutosti trebaju biti pretjerane i očekujte da će se cijena srebra uskoro oporaviti “, rekao je.

Fritsch je ponovio očekivanje svoje tvrtke da cijene srebra završe godinu oko 30 dolara za uncu.

Gledajući tehničke izglede srebra, njemačka banka rekla je da je plemeniti metal u defenzivi jer nije uspio slomiti otpor u svom 55-dnevnom pokretnom prosjeku, koji iznosi oko 26,94 dolara za uncu.

S negativne strane, banka kaže da ulagači moraju gledati potporu od 24,40 dolara za uncu. “Samo potez prema dolje negirat će našu dugoročnu bikovsku pristranost”, rekli su tehnički analitičari.

Commerzbank u daljnjem roku vidi daljnju slabost srebra i sljedećih mjesec dana neutralna je prema plemenitom metalu.

Izvor: www.kitco.com

Hoće li se cijene srebra uskoro oporaviti? Reviewed by on . Sve veći strah da će novi val virusa COVID-19 poremetiti globalni gospodarski oporavak opterećuje cijene srebra, ali jedna banka kaže da je sa slabim djelovanje Sve veći strah da će novi val virusa COVID-19 poremetiti globalni gospodarski oporavak opterećuje cijene srebra, ali jedna banka kaže da je sa slabim djelovanje Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori