Utorak , 16.07.2024.

Početna » Novosti » Je li pred zlatom bikovsko razdoblje?

Je li pred zlatom bikovsko razdoblje?

04.05.2021. / 14:27 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Zlato je u ponedjeljak ponovno bilo na rubu probijanja ključne psihološke razine od 1.800 dolara za uncu. Ali mogu li se napokon uskladiti pravi uvjeti da metal izađe iz svog višemjesečnog raspona trgovanja?

Tjedan na koji treba pripaziti

Ovaj tjedan još uvijek može biti problema sa zlatom, pogotovo ako određena razina ne ostane, upozorio je voditelj istraživanja Pepperstonea Chris Weston.

“Tjedni grafikon i dalje prikazuje cijenu koja djeluje u medvjeđem kanalu, ali nema stvarnog poticaja za pomicanje cijene – bi li se to moglo promijeniti ovaj tjedan?”, rekao je Weston u ponedjeljak.

Bikovski stav

Da bi plemeniti metal u potpunosti zauzeo bikovski stav, morat će se progurati iznad razine od 1.797 dolara za uncu, istaknuo je Weston. U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za zlato na njujorškoj burzi Comex trgovali su se po cijeni od  1,791,80 dolara. Nakon što su narasli za 24 dolara na dan.

Međutim, ulagači u zlato sada znaju da se ne uzbuđuju prebrzo nakon što je zlato prošli mjesec više puta palo u iznosu od 1.800 dolara za uncu, a svibanj možda neće biti drugačiji.

Glavni rizici

Jedan od glavnih rizika za gledanje ovog tjedna bolji su od očekivanih američkih makro podataka i kako tržišta reagiraju na vijesti.

Hoće li jači podaci pomoći pogurati američki dolar i dionice dok teže vaganju zlata ili će bolji broj povećati očekivanja o inflaciji i uvesti sentiment rizičnosti na tržište?

Ako zlato ovog tjedna ne može zadržati razinu od 1.756 dolara za uncu, puno veći odlazak mogao bi biti pred vratima, upozorio je Weston.

“Kao i uvijek, pazite na dolar i tržište obveznica u SAD-u, ali ako vidimo da 1.756 dolara popušta (vjerojatno na poleđini boljih američkih podataka), tada 1.720 dolara dolazi u igru ​​ispred 1.677 dolara. Bikovi će htjeti preokret od 1.797 dolara,”

Američko izvješće o radnim mjestima

Ključno makroekonomsko izdanje koje treba pomno pratiti je američko izvješće o radnim mjestima od travnja u petak. Tržišni konsenzus vidi kako američko gospodarstvo otvara više od 900.000 novih radnih mjesta nakon što je u ožujku dodalo 916.000.

“Američke platne liste ključni su događaj tjedna, jer je konsenzus na tržištu postavljen na 950 tisuća radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti očekuje se na 5,8 posto“, rekao je Weston. “Hoće će dobri brojevi dovesti do pozitivnosti koja se temelji na snažnoj ekonomiji? sumnjamo da dolazimo do točke kada bi stvarno dobri podaci mogli postati loši za tržišta. “

Ako je to slučaj, zlato bi moglo profitirati i vidjeti veće cijene kao odgovor na svježe podatke.

Tema središnjeg tržišta za svibanj bit će odgonetanje kako će središnje banke širom svijeta početi uvoditi sužavanje kupnje obveznica, izjavio je Weston.

“Tvrdio sam da će kombinacija glavnih središnjih banaka koje povlače kvantitativno popuštanje usred kotača zbog obnove Generalnog računa američke riznice dovesti do veće volatilnosti na tržištima,” rekao je. “Usred ove pozadine nastavljamo raspravljati hoće li se inflacija doista pokazati tako prolaznom kao što Fed i drugi vjeruju. To nije pitanje koje ćemo naučiti uskoro, čak i ako tržišta razmišljaju 18 mjeseci unaprijed.”

Izvor: www.kitco.com

Je li pred zlatom bikovsko razdoblje? Reviewed by on . Zlato je u ponedjeljak ponovno bilo na rubu probijanja ključne psihološke razine od 1.800 dolara za uncu. Ali mogu li se napokon uskladiti pravi uvjeti da metal Zlato je u ponedjeljak ponovno bilo na rubu probijanja ključne psihološke razine od 1.800 dolara za uncu. Ali mogu li se napokon uskladiti pravi uvjeti da metal Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori