Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Očekuje se novi rast cijena srebra

Očekuje se novi rast cijena srebra

02.09.2020. / 11:11 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Srebro je u posljednja dva mjeseca zabilježilo značajan zamah jer sada nadmašuje zlato. Jedan izvršni direktor rudarstva rekao je da vrhunac svih vremena nije nedostižan za plemeniti metal s ovim jakim vjetrom u leđa.

Labava monetarna politika

U intervjuu za Kitco News, Jim McDonald, izvršni direktor tvrtke Kootenay Silver, rekao je da će nezapamćena labava monetarna politika širom svijeta i dalje povećavati vrijednost plemenitih metala. Dodao je kako najviša vrijednost srebra oko 50 dolara čak nije ni krajnja meta.

“Ne mislim da je cijena srebra od 50 dolara uopće nedostižna. Čvrsto vjerujem da će se to dogoditi. Ne znam točno kada”, rekao je. “I mislim da će prekoračiti tu staru cijenu i to poprilično. Dugo smo čekali da probije veliku psihološku barijeru od 20 dolara”.

Tržište srebra se širi

McDonald je rekao da je mogao vidjeti omjer zlata i srebra kako pada pretjerano korektivno na 30 bodova nakon što je u ožujku dosegao najviši nivo oko 125.

“Takav omjer i cijena srebra bili bi blizu stotine”, rekao je.

Ne samo da se očekuje da će se tržište srebra povećati, već je McDonald rekao da očekuje da će tržišni uvjeti održati više cijene.

Iako je slaba industrijska potražnja na početku godine bila opterećenje srebru zbog čega je plemeniti metal bio lošiji od zlata, McDonald je rekao da su ti čimbenici sada nadvladani masivnim poticajnim mjerama poduzetim za potporu globalnoj ekonomiji, razorenoj COVID-19 pandemijom.

Srebro kao valuta

“Vidimo kako srebro počinje trgovati, kao valuta također. To će ovdje biti glavni faktor u pokretanju cijene srebra, a ne gospodarstvo”, rekao je.

McDonald je dodao da je rast cijena zlata i srebra stvorio transformacijski pomak na tržištu. Objasnio je da je prije samo nekoliko godina Kootenay Silver morao moliti za svaki uloženi dolar koji je mogao dobiti.

“Premotajte unaprijed do danas. Najavili smo financiranje ujutro, a knjiga je zatvorena otprilike sat vremena kasnije s 5 milijuna dolara i povećali smo je na sedam. Dakle, radi se o vrlo, vrlo različitom okruženju”, rekao je.

Kootenay Silver ima jedan od najvećih portfelja srebrne imovine u Meksiku. McDonald je rekao da je njihov fokus sada s njihovim novim kapitalom da nastave smanjivati rizik svojih projekata, uključujući svoj srebrni projekt Columba.

Izvor: www.kitco.com

Očekuje se novi rast cijena srebra Reviewed by on . Srebro je u posljednja dva mjeseca zabilježilo značajan zamah jer sada nadmašuje zlato. Jedan izvršni direktor rudarstva rekao je da vrhunac svih vremena nije n Srebro je u posljednja dva mjeseca zabilježilo značajan zamah jer sada nadmašuje zlato. Jedan izvršni direktor rudarstva rekao je da vrhunac svih vremena nije n Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori