Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Pad svjetske proizvodnje zlata zbog pandemije koronavirusa

Pad svjetske proizvodnje zlata zbog pandemije koronavirusa

22.09.2020. / 10:58 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Prognozira se da će se svjetska proizvodnja zlata smanjiti za 1,7 posto zbog poremećaja uzrokovanih pandemijom COVIDA-19, prognozira GlobalData.

Globalni problemi zbog pandemije

Tvrtka za analitiku priopćila je kako se očekuje da će gotovo svi vodeći proizvođači svjedočiti padu razine proizvodnje tijekom 2020. godine. Ponajprije zbog pandemije i posljedičnih blokada na nekoliko ključnih tržišta, poput Južne Afrike.

“Nakon izbijanja pandemije, dva najveća proizvođača zlata, Newmont i Barrick Gold, smanjili su svoje smjernice s kolektivnih 11,6 milijuna unci na oko 11. Proizvodnja iz tih tvrtki više je nego prepolovljena u drugom tromjesečju. Pala je s kolektivnih 2,9 milijuna unci u drugom tromjesečju 2019. na 1,4 milijuna unci u drugom tromjesečju 2020.godine. Radovi na rudnicima Barrick’s Veladero i Porgera te Newmontovim Cerro Negro, Yanacocha, Eleonore, Penasquito i Musselwhite privremeno su obustavljeni većim dijelom travnja i svibnja 2020. zbog izbijanja”, piše GlobalData.

Godišnji pad proizvodnje

“U međuvremenu, Anglogold Ashanti i Kinross obustavili su svoje izglede za 2020. godinu, dok smjernice Polyus Golda ostaju iste. Ograničenja zbog COVIDA-19 u južnoafričkim operacijama AngloGold Ashantija dovela su do godišnjeg pada proizvodnje od 63 tisuća unci u prvoj polovici 2020. godine. Ukupni pad tvrtke za prvo polugodište 2020. bio 85 tisuća unci”.

Obustava rada rudnika

Očekuje se da će zaustavljanje i obustava rada rudnika zbog ograničenja COVID-19 rezultirati 1,7-postotnim padom svjetske proizvodnje zlata u 2020. Ponajprije tijekom drugog tromjesečja. Očekuje se da će gotovo svi vodeći proizvođači doživjeti pad razine proizvodnje tijekom 2020. godine zbog pandemije i posljedičnih blokada na nekoliko ključnih tržišta, poput Južne Afrike. Smatraju to iz GlobalData, vodeće tvrtke za podatke i analitiku.

Vinneth Bajaj, viši analitičar za rudarstvo u GlobalData, kaže: “Raširena nesigurnost zbog straha od mogućeg globalnog gospodarskog pada, u kolovozu 2020. godine pogurala je cijene zlata na najvišu razinu. One ostaju oko 2.000 dolara po unci, podržavajući rast dobiti brojnih rudara zlata, unatoč padu proizvodnje. “

Bajaj zaključuje: “Ostali čimbenici koji su utjecali na proizvodnju vodećih tvrtki tijekom 2020. godine bili su niži razredi rude i prodaja imovine. U slučaju Newcresta, proizvodnja je bila manja zbog prodaje rudnika Gosowong tvrtki Indotan Halmahera u ožujku, dok je Newmont u travnju prodao svoj projekt Crvenog jezera, a početkom 2020. godine projekte Kalgoorlie”.

Izvor: www.globaldata.com

Pad svjetske proizvodnje zlata zbog pandemije koronavirusa Reviewed by on . Prognozira se da će se svjetska proizvodnja zlata smanjiti za 1,7 posto zbog poremećaja uzrokovanih pandemijom COVIDA-19, prognozira GlobalData. Globalni proble Prognozira se da će se svjetska proizvodnja zlata smanjiti za 1,7 posto zbog poremećaja uzrokovanih pandemijom COVIDA-19, prognozira GlobalData. Globalni proble Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori