Subota , 20.04.2024.

Početna » Novosti » Rusija je na putu da nadmaši Kinu kao najvećeg proizvođača zlata u ovom desetljeću

Rusija je na putu da nadmaši Kinu kao najvećeg proizvođača zlata u ovom desetljeću

13.05.2021. / 15:38 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Kina bi se mogla odreći svoje pozicije najvećeg svjetskog proizvođača zlata negdje tijekom ovog desetljeća, rekao je S&P Global pozivajući se na prezentaciju konzultantske i analitičke tvrtke Institute of Geotechnologies.

Kina usporava rudarske operacije

Pomak bi mogao doći dok Kina usporava rudarske operacije dok se Rusija širi, navodi se u bilješci S&P Global.

Rusija je prošle godine bila drugi najveći proizvođač zlata nakon što je utrostručila proizvodnju tijekom prethodna dva desetljeća.

“S procijenjenih 331 tonu u 2020. godini, Rusija je zauzela drugo mjesto po ukupnoj proizvodnji zlata, što čini 9 posto ukupne svjetske proizvodnje“, napisao je Institut za geotehnologije u prezentaciji koju je 6. svibnja vidio S&P Global Platts. Proizvodnja u Kini opala je za 3,8 posto godine na 368 tona.

Rusija bi mogla postati najveći proizvođač zlata

“Ako Rusija održi svoju trenutnu putanju rasta, mogla bi postati svjetski lider u rudarstvu zlata već ovog desetljeća, tvrdi institut “, napisao je S&P Global.

Između 2010. i 2019. ruska je proizvodnja u prosjeku napredovala 5,5 posto godišnje. Dok je ukupni svjetski rast narastao za 3 posto na godišnjoj razini, istaknuo je S&P Global. Tada je Rusija 2020. proizvela 0,6 posto više zlata nego 2019., dok je globalna proizvodnja pala 5 posto, navodi se u bilješci.

Ubrzanje tempa

Kratkoročno, Institut za geotehnologije projicira rusku proizvodnju zlata kako bi i dalje bilježio godišnji rast od 0 do 2 posto. Međutim, do 2025. godine procjenjuje se da će se ovaj tempo ubrzati zbog širenja postojećih rudnika ili pokretanja novih velikih proizvodnih sredstava.

“Brojni izvori predviđaju da će ruska proizvodnja doseći 427-482 tone / godišnje do 2030. godine. Ali analitičari Instituta za geotehnologije vjeruju u mogućnost proizvodnje 550-600 tona / godine do kraja desetljeća”, precizirao je S&P Global.

Tri od deset najvećih tvrtki za vađenje zlata već posluju u Rusiji, uključujući Polyus, Kinross Gold i Polymetal.

Povrh toga, jedinstveni i značajan udio aluvijalnog zlata u Rusiji osigurava povećanu rudarsku aktivnost i ulaganja u budućnosti, dodaje se u bilješci.

“Preko 70 posto ruskog zlata dolazi iz nalazišta zlata. Polimetalna ležišta (bakar-pirit, bakar-nikal itd.) osigurala su oko 12 posto proizvodnje. Posljednjih nekoliko godina pojavile su se najveće ruske zlatne kompanije proizvođača, za koje zlato je nusprodukt. “

Rusko tržište zlata također je otporno na bilo kakva kolebanja cijena zlata zbog niskotarifnih operacija.

“Potencijalni pad svjetske cijene zlata imat će manji učinak na proizvodnju velikih ruskih rudara zbog njihovih relativno niskih operativnih troškova; radije će ih potaknuti na povećanje proizvodnje”, rekao je S&P Global.

Izvor: www.kitco.com

Rusija je na putu da nadmaši Kinu kao najvećeg proizvođača zlata u ovom desetljeću Reviewed by on . Kina bi se mogla odreći svoje pozicije najvećeg svjetskog proizvođača zlata negdje tijekom ovog desetljeća, rekao je S&P Global pozivajući se na prezentacij Kina bi se mogla odreći svoje pozicije najvećeg svjetskog proizvođača zlata negdje tijekom ovog desetljeća, rekao je S&P Global pozivajući se na prezentacij Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori