Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Službene valute gube status skladišta vrijednosti?

Službene valute gube status skladišta vrijednosti?

31.07.2020. / 10:56 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Ulagači bi se trebali pripremiti za stvarnost da je, kako se valute bliže dnu, jedini način očuvanja bogatstva kupovina zlata i srebra, rekli su analitičari tvrtke Degussa u izvješću od četvrtka.

Fiat valute gube na vrijednosti

“Za dugoročno orijentirane ulagače, zlato i srebro trebaju se smatrati ne samo tekućim, već i komponentama smanjenja rizika i povećanjem povrata za portfelj imovine. Posebno u vrijeme velikih neslaganja u službenim valutama“, navodi se u izvještaju.

Zlato se uspelo do nikad viđenih razina, a cijena srebra je porasla za više od 100 posto od ožujka. Oba ova rasta znače da fiat valute gube na vrijednosti, navodi se u izvještaju.

“Iako možete reći da cijene zlata i srebra rastu, zapravo bi bilo smislenije ustvrditi da je “kupovna moć službenih valuta u odnosu na zlato i srebro u padu“, stoji u izvješću.

Rast vrijednosti stvarne imovine

I tvrtke Degussa su rekli da se rast ne primjećuje samo kod plemenitih metala. Druge imovine poput dionica, obveznica i nekretnina također su uznapredovale. To je još jedan dokaz da valute samo postaju jeftinije u odnosu na stvarnu imovinu.

“To znači da možete kupiti sve manje i manje dionica, obveznica i kuća s određenom jedinicom službenih valuta. Iz ove perspektive, s pravom možete zaključiti da je istinski i široko zasnovan pad usmjeren prema glavnim svjetskim službenim valutama“, navodi se u izvještaju.

Degradacija valuta

Ovo smanjivanje vrijednosti službenih valuta nije nedavna pojava i traje već desetljećima, tvrdi Degussa.

Međutim, degradacija valuta nedavno je poprimila brzinu.

“Monetarna degradacija ubrzala se zbog posljedica politički diktirane krize zatvaranja“, navodi se u izvještaju. “Središnje banke širom svijeta ispisuju sve veće količine novca kako bi nadoknadile izgubljene prihode i dobit. Posebno u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi“.

Trend je stvorio slučaj za skraćivanje pričuvnih valuta, rekao je Degussa.

Analitičari iz Degusse primijetili su da bi oštar rast cijena metala mogao biti popraćen korekcijom. Ali neizbježnost inflacije znači da bi ulagači i dalje bili mudri kada bi dugoročno ulagali u srebro i zlato kao zaštitu od inflacije.

Izvor: www.kitco.com

Službene valute gube status skladišta vrijednosti? Reviewed by on . Ulagači bi se trebali pripremiti za stvarnost da je, kako se valute bliže dnu, jedini način očuvanja bogatstva kupovina zlata i srebra, rekli su analitičari tvr Ulagači bi se trebali pripremiti za stvarnost da je, kako se valute bliže dnu, jedini način očuvanja bogatstva kupovina zlata i srebra, rekli su analitičari tvr Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori