Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Ulaganje u dionice i bitcoin je “vrlo opasno“. Želite ulagati u zlato, kaže veteran investitor

Ulaganje u dionice i bitcoin je “vrlo opasno“. Želite ulagati u zlato, kaže veteran investitor

20.07.2021. / 07:19 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Ulaganje u dionice i bitcoin trenutno je “vrlo opasan” posao. Treba ulagati zlato, rekao je veteran investitor David Tice.

Veliki dug

Precijenjena burza dionica i visoka razina duga trebali bi zabrinuti mnoge investitore, rekao je bivši upravitelj fonda Prudent Bear, a sada savjetnik AdvisShares Ranger Equity Bear ETF-a David Tice.

“Dodajemo dug kakav nikada nismo vidjeli”, rekao je. “Tržište riznice ponaša se vrlo neobično s dramatičnim padom stopa. Još nismo izašli iz opasnosti, a ovo je opasno tržište.”

Tice je poznat po svojim medvjeđim pogledima s Wall Streeta, a sada govori da dolazi krah tržišta. Posebno ga brine tehnološki sektor.

Troškovi rastu

“Puno je novca bačeno na Alphabet i Microsoft, Apple, Facebook, Twitter, itd.”, rekao je u petak. “Troškovi u tom sektoru rastu.”

Hlapljivi kripto prostor trenutno je još jedna opasna zona, upozorio je Tice.

“Imali smo bitcoin poziciju kada je bitcoin iznosio 10.000 dolara”, rekao je. “Međutim, kad je doseglo 60.000 američkih dolara, osjećali smo se kao da je to bilo za očekivati… U posljednje vrijeme središnja banka je digla puno više galame, Banka za međunarodna poravnanja i Engleska banka dale su duboke negativne izjave. Mislim da je danas vrlo opasno držati se. “

Treba ulagati u plemenite metale

Nije sve propast za Ticea, koji vidi priliku za investiranje jednom u deset godina u prostor rudarstva plemenitih metala.

“Gledate na ovaj nedostatak discipline na monetarnom i fiskalnom tržištu. Zlato je zaista mjesto na kojem treba biti. Tijekom 5000 godina zlato i srebro vrlo dobro štite od fiat novca”, rekao je Tice. “Posjedovao bih zlato, posebno zlato i tvrtke koje kopaju zlato. Te tvrtke nikada nisu bile jeftinije.”

Tice predviđa da će se zlato do kraja godine popeti na 2.000 dolara za uncu. “Kad dodate ono što mislimo da će biti 20 posto godišnje povećanje cijene zlata. Te će tvrtke biti izvanredne mogućnosti”, dodao je.

U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za zlato na njujorškoj burzi Comexa trgovali su se po 1.808,20 američkih dolara. To je 0,37 posto manje na dan.

Izvor: www.kitco.com

Ulaganje u dionice i bitcoin je “vrlo opasno“. Želite ulagati u zlato, kaže veteran investitor Reviewed by on . Ulaganje u dionice i bitcoin trenutno je "vrlo opasan" posao. Treba ulagati zlato, rekao je veteran investitor David Tice. Veliki dug Precijenjena burza dionica Ulaganje u dionice i bitcoin trenutno je "vrlo opasan" posao. Treba ulagati zlato, rekao je veteran investitor David Tice. Veliki dug Precijenjena burza dionica Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori