Srijeda , 01.12.2021.

Početna » Analiza » Zašto treba posjedovati plemenite kovine

Zašto treba posjedovati plemenite kovine

30.06.2014. / 10:23 Autor: Kategorija: Analiza, Novosti A+ / A-
Zlatne poluge i kovanice

Foto: Bullion Vault, Flickr

Na web stranicama Plemenit.com, internetskom mjestu za trgovanje investicijskim zlatom i srebrom, objavljen je zanimljiv članak u kojem se na koncizan način opisuje jedna od ključnih funkcija plemenitih kovina.

U tekstu se ističe kako se energija koju ulažemo u stvaranje dodatne vrijednosti kristalizira u formi osobnoga bogatstva. Autor  članka navodi kako naše bogatstvo, odnosno, sačuvana dodatna vrijednost, može imati dvije forme: apstraktnu i konkretnu. Ta dva oblika bogatstva mogu se još nazvati opipljivim i neopipljivim bogatstvom.

U članku se također tvrdi kako zlato i srebro predstavljaju osobit izraz konkretnoga (opipljivog) bogatstva, čija se funkcija ne može nadomjestiti ni jednim drugim oblikom imovine, te se potom daje zanimljivo objašnjenje zašto je to tako. Ako želite pročitati cijeli članak objavljen na stranicama Plemenit.com, kliknite ovdje.

Inherentna vrijednost

Prema autorovim riječima, kada posjedujemo neopipljivo ili apstraktno bogatstvo, mi zapravo ne možemo biti sigurni da ono neće propasti zbog rizika treće strane. Primjerice, novac u banci ili našem novčaniku nema inherentnu vrijednost, nego predstavlja tek nadu ili “obećanje” da ćemo za njega jednom u budućnosti moći dobiti neku stvarnu, opipljivu vrijednost. U slučaju propasti banke, naš novac postaje nedostupan, a propašću države novac prestaje vrijediti.

Slična je situacija, ističe autor, i s drugim “papirnatim” investicijskim klasama – osobito s državnim i privatnim obveznicama. Zlato i srebro, međutim, predstavljaju dokazani višetisućljetni medij za pohranu i prijenos bogatstva kroz duga vremenska razdoblja, koji se ponovno vraća u modu.

Ukoliko želite pročitati cijeli tekst pod nazivom “Zašto kupovati plemenite kovine?”, kliknite link koji će vas prebaciti na internetske stranice Plemenit.com.

Robna marka Plemenit.com predstavlja pouzdan i siguran oblik kupnje zlatnih i srebrnih poluga, te investicijskih zlatnika i srebrnjaka. Višegodišnje iskustvo na regionalnom tržištu jamstvo su vrhunske kvalitete usluge. Plemenit.com osmišljen je u suradnji sa Svenom Sambunjakom, vodećim regionalnim stručnjakom za investiranje u plemenite kovine, te urednikom portala Srebrozlato.com i Zlatnici.com, kako bi kupcima iz regije bio omogućen lagan, jednostavan i kvalitetan pristup tržištu plemenitih kovina.

Prodaja zlata i srebra Plemenit.com obavlja se u središnjem uredu u Zagrebu, a investicijski proizvodi od plemenitih kovina dostupni su uz narudžbu i u drugim dijelovima Hrvatske i regije.

Zašto treba posjedovati plemenite kovine Reviewed by on . [caption id="attachment_199" align="alignright" width="300"] Foto: Bullion Vault, Flickr[/caption] Na web stranicama Plemenit.com, internetskom mjestu za trgova [caption id="attachment_199" align="alignright" width="300"] Foto: Bullion Vault, Flickr[/caption] Na web stranicama Plemenit.com, internetskom mjestu za trgova Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori