Nedjelja , 29.03.2020.

Početna » Analiza » Zlato se dobro drži iznad 1300 dolara za uncu

Zlato se dobro drži iznad 1300 dolara za uncu

21.07.2014. / 10:59 Autor: Kategorija: Analiza, Novosti A+ / A-
Zlato se dobro drži

Foto: digitalart, freedigitalphotos.net

Prilično snažna korekcija cijena zlata, koja se dogodila proteklog tjedna u konačnici se pokazala nedovoljno snažnom da znatnije utječe na uzlazni cjenovni trend žute plemenite kovine.

Ako pogledamo unatrag deset dana, ustanovit ćemo da se unatoč značajnoj volatilnosti – koja uključuje vrhunac 10. srpnja na cjenovnoj razini od oko 1339 dolara za uncu i dno 15. srpnja s cijenom od oko 1297 dolara za uncu – cijena zlata uspjela zadržati pristojno iznad 1300 dolara već više od mjesec dana.

Cijena zlata doživjela je prošloga tjedna najveći jednodnevni skok od 1,4 posto u četvrtak, nakon što je u svjetskim medijima objavljena vijest o padu malezijskog zrakoplova u Ukrajini. No, to ipak nije bilo dovoljno da se trgovinski tjedan za žutu plemenitu kovinu završi u pozitivnom teritoriju, budući da je u odnosu na završnu cijenu tjedan dana ranije cjenovni pad iznosio 1,6 posto. Bilo je to prvi put u sedam tjedana da je tjedna cijena zlata završila u “crvenom”.

Cjenovni otpor na postojećim razinama

Analitičari ističu kako je trenutačna sve složenija situacija u Ukrajini i na Bliskom Istoku i dalje prilično dobro jamstvo da će se cijena zlata održati na postojećim razinama. Odnos kupaca i prodavatelja utvrdio je prilično snažan cjenovni otpor koji trenutno ne dopušta pad cijene ispod 1300 dolara za uncu, barem ne na duži rok.

I cijena srebra se također dobro drži na razinama iznad 20 dolara. Već više od mjesec dana unca ove plemenite kovine nije doživjela dnevnu cijenu prilikom zatvaranja burze nižu od 20 dolara i 73 centa. Cjenovni vrhunac u zadnjih 30 dana dogodio se istovremeno kad i cjenovni vrhunac zlata, 10. srpnja. Tada je srebro trgovinski dan završilo na razini od 21 dolar i 46 centi za uncu, što je cijena koja nije dosegnuta još od 6. ožujka ove godine.

Ako želite kupiti ili prodati investicijsko zlato i srebro u formi zlatnih poluga, srebrnih poluga, te zlatnika i srebrnjaka, posjetite nas na Plemenit.com.

Zlato se dobro drži iznad 1300 dolara za uncu Reviewed by on . [caption id="attachment_2326" align="alignright" width="300"] Foto: digitalart, freedigitalphotos.net[/caption] Prilično snažna korekcija cijena zlata, koja se [caption id="attachment_2326" align="alignright" width="300"] Foto: digitalart, freedigitalphotos.net[/caption] Prilično snažna korekcija cijena zlata, koja se Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori