Četvrtak , 21.09.2023.

Početna » Investiranje » Egipatski milijarder u zlatu drži četvrtinu bogatstva

Egipatski milijarder u zlatu drži četvrtinu bogatstva

11.08.2021. / 09:36 Autor: Kategorija: Investiranje, Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-

Naguib Sawiris drži četvrtinu imovine u zlatu, egipatski milijarder

Egipatski milijarder Naguib Sawiris izjavio je za američku biznis televizijsku mrežu CNBC da je zlato dobra investicija u ovo vrijeme kada je cijeli svijet zabrinut zbog mogućeg rasta inflacije.

Brojni stručnjaci ističu kako je zlato dobar štit protiv inflacije, te da je zbog toga dobro u svojem investicijskom portfelju imati barem 5 ili 10 posto zlata u odnosu na ukupnu vrijednost imovine.

No, egipatski milijarder Sawiris preporučuje znatno veći udio zlata u osobnoj imovini. Prema njegovim riječima, on je u zlato alocirao između 20 i 30 posto od ukupnog vlastitog investicijskog portfelja, pri čemu tvrdi da je u ranijim razdobljima taj omjer znao dosegnuti i 50 posto.

Na pitanje očekuje li značajniji pad cijena dionica na svjetskim tržištima, Sawiris je rekao za CNBC da su njihove cijene u uzlaznom trendu jako dugo godina, te da se može očekivati njihov pad prije ili kasnije.

Osim toga, ističe Sawiris, politička nestabilnost i “beskrajna priča” s korona virusom podgrijava nesigurnost investitora, što potencijalno može dovesti do pada vrijednosti dionica, uz istovremeni rast cijene plemenitih kovina.

Više o ovoj temi možete doznati na stranicama CNBC.

Egipatski milijarder u zlatu drži četvrtinu bogatstva Reviewed by on . Egipatski milijarder Naguib Sawiris izjavio je za američku biznis televizijsku mrežu CNBC da je zlato dobra investicija u ovo vrijeme kada je cijeli svijet zabr Egipatski milijarder Naguib Sawiris izjavio je za američku biznis televizijsku mrežu CNBC da je zlato dobra investicija u ovo vrijeme kada je cijeli svijet zabr Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori