Petak , 01.12.2023.

Početna » Intervju » Rick Rule: Očekujem kapitulaciju ponuđača dionica zlatnih rudnika

Rick Rule: Očekujem kapitulaciju ponuđača dionica zlatnih rudnika

06.12.2014. / 21:55 Autor: Kategorija: Intervju, Investiranje, Novosti, Proizvođači A+ / A-
Rick Rule, jedan od vodećih svjetskih investitora u energetski i kovinski sektor Foto: (c) Sprott Money

Rick Rule, jedan od vodećih svjetskih investitora u energetski i kovinski sektor
Foto: (c) Sprott Money

Rick Rule, direktor tvrtke Sprott USA i jedan od vodećih globalnih investitora u energetski i kovinski sektor, dao je intervju za popularni internetski portal King World News.

Rule je u intervjuu ponovio svoja poznata stanovišta o stanju na tržištu plemenitih kovina, istaknuvši da su u ovom trenutku fundamenti ponude i potražnje platine i paladija bolji nego fundamenti srebra, dok je zlato standardno sredstvo osiguranja od izvanrednih okolnosti u globalnom gospodarstvu, te da zlato i dalje uspješno obavlja tu funkciju.

Naglasio je kako srebro ipak ima dugoročni potencijal kao sredstvo zaštite imovine maloga čovjeka. “Kada započnu stvarni cjenovni pokreti na tržištu plemenitih kovina, srebro će biti tržišna zvijezda u maloprodaji”, rekao je Rule za King World News, te dodao: “Srebro je volatilno, što ukazuje na to da njime trguju pojedinci koji su spremni i voljni špekulirati, dakle, nije im cilj očuvati vrijednost imovine, nego ostvariti dodatni profit. Investitori koji su skloni špekulacijama zacijelo će radije dati prvenstvo srebru u odnosu na zlato.”

Je li dosegnuto dno?

Komentirajući stanje na tržištu dionica proizvođača plemenitih kovina te o strategiji kupnje tih dionica što ga primjenjuje u tvrtki za koju radi, Rick Rule je otkrio kako očekuje kapitulaciju ponuđača dionica u sektoru razvoja, te je istaknuo da je sektor bio na rubu kapitulacije prije otprilike tri tjedna, no potom je sektor – prema Ruleovim riječima – pokazao iznenađujuću snagu i žilavost. “Čini se da su neki pojedinci i institucije, doduše rijetki, bili ohrabreni činjenicom da su cijena dolara i cijena zlata krenule istovremeno uzlaznom putanjom. Zadnji put se to dogodilo 2009. godine, što je bio uvod u kratkoročni trend cjenovnog rasta.”, pojasnio je Rule.

On je također naglasio kako mu nije sasvim jasna relativna snaga u sektoru razvoja rudnika plemenitih kovina, ako se izuzme činjenica da je u zadnjih nekoliko godina taj sektor izgubio više od 80 posto vrijednosti, te je možda sada dosegnuo dno i sada počinje ponovni rast.

Cjelovit audio intervju Ricka Rulea za King World News moguće je pronaći ovdje.

Rick Rule: Očekujem kapitulaciju ponuđača dionica zlatnih rudnika Reviewed by on . [caption id="attachment_2430" align="alignleft" width="300"] Rick Rule, jedan od vodećih svjetskih investitora u energetski i kovinski sektorFoto: (c) Sprott Mo [caption id="attachment_2430" align="alignleft" width="300"] Rick Rule, jedan od vodećih svjetskih investitora u energetski i kovinski sektorFoto: (c) Sprott Mo Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori