Četvrtak , 23.05.2024.

Početna » Investiranje » Zlato poraslo pet, a srebro sedam posto!

Zlato poraslo pet, a srebro sedam posto!

13.06.2016. / 11:18 Autor: Kategorija: Investiranje, Novosti A+ / A-

Investicijske plemenite kovinePlemenite kovine od početka lipnja doživjele su ponovno snažan cjenovni rast. Cijena zlata je u manje od dva tjedna porasla s 1085 eura na gotovo 1140 eura za uncu (31,1 gram), što je pozitivna promjena od čak pet posto. Srebro je u istom razdoblju raslo još brže, popevši se na razinu od 15,35 eura za uncu, što je jedan euro ili sedam posto više nego na početku mjeseca.

Ulagači koji su svoj novac prije 15 dana odlučili investirati u plemenite kovine danas imaju zadovoljstvo pohvaliti se dobitkom koji daleko nadilazi godišnji prinos na oročenu štednju u većini banaka.

Istovremeno, kupnjom fizičkih zlatnih i srebrnih poluga, odnosno, zlatnih i srebrnih kovanica, investitori u plemenite kovine izbjegli su i rizik nemogućnosti podizanja gotovine s vlastitog bankovnog računa. Taj je rizik uvijek prisutan budući da frakcionalni karakter papirnatih valuta ne dopušta da svi štediše odjednom podignu svoju ušteđevinu iz svih banaka. Banke, naime, štedne uloge svojih štediša posuđuju dalje, a samo male količine novca (ne više od 20 posto, a nerijetko i manje od 5 posto) drže u rezervi kako bi ih mogle štedišama isplatiti na zahtjev.

Mudro ulaganje u budućnost

Investitori koji svoj novac umjesto na računima banaka ulažu u fizičko zlato i srebro, u svakom trenutku imaju pristup svom novcu, te ne moraju strahovati od bankovnih i monetarnih iznenađenja. Plemenite kovine u formi investicijskih poluga i kovanica iznimno su likvidno sredstvo ulaganja. Njih je moguće trenutno unovčiti u bilo koju valutu u bilo kojem dijelu svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. A što je osobito važno, trgovanje investicijskim zlatom na području Europske Unije potpuno je oslobođeno poreznih davanja.

Stoga svaki mudri stvaratelj nove vrijednosti trebao bi barem dio svojeg novca pohraniti u plemenite kovine.

Ukoliko ste zainteresirani za kupnju investicijskog zlata i srebra obratite se tvrtki Tetragram na telefonski broj 01/236-5857 ili pak posjete internetske stranice www.plemenit.hr ili www.tetragram.hr.

Ulaganje u zlato spada u red najsigurnijih ulaganja bez rizika treće strane. Zlato je kroz mnoga tisućljeća dokazalo svoju neprikosnovenu postojanost, te sposobnost očuvanja vrijednosti u dugim vremenskim razdobljima.

 

Zlato poraslo pet, a srebro sedam posto! Reviewed by on . Plemenite kovine od početka lipnja doživjele su ponovno snažan cjenovni rast. Cijena zlata je u manje od dva tjedna porasla s 1085 eura na gotovo 1140 eura za u Plemenite kovine od početka lipnja doživjele su ponovno snažan cjenovni rast. Cijena zlata je u manje od dva tjedna porasla s 1085 eura na gotovo 1140 eura za u Rating: 0

Info o autoru Promo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori