Četvrtak , 14.11.2019.

Početna » Novosti » Analitičari predviđaju snažan povratak zlata

Analitičari predviđaju snažan povratak zlata

29.11.2018. / 14:07 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

U izvješću objavljenom početkom tjedna, analitičari financijske tvrtke Goldman Sachs predviđaju rast cijena sirovina u narednih nekoliko mjeseci. Oni prognoziraju da će ovaj rast uključivati i zlato te druge metale, a cijene bi mogle rasti čak 17 posto. Kao što navodi CNBC, u izvješću stoji: “S obzirom na veličinu nesrazmjera u cijeni sirovina, zbog čega je i cijena nafte, baš kao i metala ispod nabavne cijene, vjerujemo da tržište dugoročno nudi iznimno atraktivnu polaznu točku za naftu i zlato.“

Ta su predviđanja djelomično potaknuta zbog nadanja da će sastanci skupine G20 ovog tjedna u Argentini dovesti do rješenja mnogih trgovinskih napetosti, koje su ove godine uzrokovale nestabilnost tržišta. Cijena zlata na spot tržištu zabilježila je porast, dok je dolar oslabio, a Brexit je uzrokovao nove nesigurnosti. Izvješće Goldman Sachsa navodi kako se iduće godine očekuje sporiji rast američkog gospodarstva, što bi moglo biti povoljno za tržište zlata. Mnogi na tržištu već su planirali očekivane poraste kamatnih stopa i ako središnje banke nastave masovnu kupovinu, to bi ga moglo dodatno poduprijeti.

Porast proizvodnje zlata

Novo istraživanje tržišta ukazuje da će rudarska proizvodnja zlata rasti barem do 2022. godine, s prosječnim godišnjim rastom od 2,6 posto. Ovaj rast uzrokovan je porastom zanimanje za rudarske investicije zbog ponešto viših cijena i pouzdanih financijskih izvješća. Analitičari tvrtke Fitch Solutions kažu da godišnja proizvodnja može doseći 115 milijuna unci godišnje u razdoblju od četiri godine. Iako Mining.com kaže kako izvješće ukazuje na Rusiju kao lidera u ovoj ekspanziji, očekuje se i povećanje proizvodnje zlata u SAD-a.

Očekuje se kraj trgovinskog rata između Kine i SAD-a

Američki predsjednik Donald Trump i kineski predsjednik Xi Jinping sastat će se u petak na summitu G20 u Buenos Airesu u Argentini. Mnogi ulagači priželjkuju kraj trgovinskog rat između dviju zemalja. Promjena carina između SAD-a i Kine, poremetila je tržišna očekivanja i dovela do nasilnih pomaka na međunarodnim financijskim i robnim tržištima, ali i na tržištu plemenitih kovina.

Izvor: www.apmex.com

Analitičari predviđaju snažan povratak zlata Reviewed by on . U izvješću objavljenom početkom tjedna, analitičari financijske tvrtke Goldman Sachs predviđaju rast cijena sirovina u narednih nekoliko mjeseci. Oni prognozira U izvješću objavljenom početkom tjedna, analitičari financijske tvrtke Goldman Sachs predviđaju rast cijena sirovina u narednih nekoliko mjeseci. Oni prognozira Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori