Četvrtak , 23.05.2024.

Početna » Novosti » Cijena zlata bi bez obzira na ishod izbora mogla dosegnuti cijenu od 2.000 dolara za uncu

Cijena zlata bi bez obzira na ishod izbora mogla dosegnuti cijenu od 2.000 dolara za uncu

06.11.2020. / 09:25 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Zlato se želi vratiti na najvišu razinu iz kolovoza, na iznad 2.000 dolara po unci, a ovaj će ga pokretač tamo i vratiti, prema riječima suosnivača Digixa i izvršnog direktora Shauna Djiea.

Potraga za cjepivom protiv koronavirusa

Nakon završetka izbora i utvrđivanja pobjednika, sljedeći katalizator koji će vratiti zlato na 2.000 dolara za uncu je ponovno izbijanje slučajeva koronavirusa, rekao je Djie u utorak za Kitco News. To će biti posebno porazno u okruženju koje još uvijek nema uspješno cjepivo.

“Vidjet ćete da se puno novčanih menadžera vraća u trgovinski sektor na kraju izbora. Sljedeći veliki pokretač tržišta bit će slučajevi koronavirusa i vremenski okvir cjepiva”, rekao je Djie.

To bi moglo vratiti zlato na 2.000 dolara za uncu. “Izbijanje novih slučajeva COVID-19 u SAD-u moglo bi biti glavni okidač da zlato dosegne razinu od 2.000 dolara. Naročito u kombinaciji sa svim neuspješnim ispitivanjima različitih tvrtki koje proizvode lijekove, a koji pokušavaju proizvesti cjepivo”, dodao je.

Bez obzira na to tko pobijedi na izborima, drugi val COVIDA-19 pogurat će zlato prema gore, istaknuo je Djie.

Kada su u pitanju kratkoročni potezi, tržišta nisu zatečena kašnjenjem rezultata, primijetio je Djie.

“Okruženje ovih određenih izbora definitivno stvara puno više rasprave što se tiče rezultata. Neću biti iznenađen kad vidim da kašnjenje traje više od 24 sata zbog bliskih poziva u “swing“ državama”, rekao je. “Swing“ države su one savezne države u kojima bi pobjedu mogao odnijeti bilo koji kandidat.

Potencijal zlata također naviše leži u gruboj tranziciji moći, dodao je Djie. “Ako je tranzicija glatka, ulagači će brzo ponovno investirati natrag u SAD jer će tržišta prije, nego kasnije početi iskorištavati stimulacije. Posebno ako Biden pobijedi”, rekao je.

Zlatne projekcije iz 2021. godine

Sljedeće godine tržišta će se usmjeriti na američki dug, politike poticaja i ponovno otvaranje azijskih gospodarstava, što će se vjerojatno dogoditi brže nego u Sjevernoj Americi ili Europi.

Tržište zlata bit će u trendu prema gore zbog činjenice da će većina svijeta i dalje prolaziti kroz vrlo teško razdoblje kada je riječ o rukovanju virusom”, rekao je Djie. “Ključna tema sljedeće godine bit će distribucija cjepiva. Ako se to ne dogodi, gospodarstva se neće ponovno otvoriti čim prije“.

Suosnivač Digixa ne predviđa istu vrstu hlapljivosti u zlatu sljedeće godine, projicirajući da plemeniti metal završi 2021. blizu razine na kojoj je započeo.

Zlato kao stabilan oblik imovine

“Oprezno sam optimističan u pogledu učinka zlata za sljedeću godinu. Mislim da će zlato vjerojatno biti puno stabilniji oblik imovine za sljedeću godinu”, rekao je. “Burza će vjerojatno biti puno nestabilnija”.

Jedna od glavnih stvari za koje tržišta nemaju cijenu je vremenski okvir za cjepivo. “To je vrlo nepredvidljivo. Kada će ova ispitivanja biti uspješna i konačna i kada će moći uvesti cjepivo? To će imati ogroman utjecaj na proizvodnju, putovanja i druga područja”, rekao je Djie.

Uspješno cjepivo vjerojatno će zlato gurnuti niže kako se gospodarstva ponovo otvore, rizik popusti i industrijski metali profitiraju.

“Kad cjepivo konačno bude dostupno, vidjet ćete da se puno industrijskih roba stvarno dobro trguje”, primijetio je Djie. “Za zlato će to značiti kraj neizvjesnosti, a to će vjerojatno spustiti cijene zlata. Ne mislim da će se zlato srušiti, ali mogli bismo vidjeti razinu od 1.600 do 1.500 dolara.”

Do neke mjere, zlato raste u cijeni, zajedno s nekretninama i dionicama na temelju “strahovitog upumpavanja američkih dolara u gospodarstvo”, dodao je.

Izvor: www.kitco.com

Cijena zlata bi bez obzira na ishod izbora mogla dosegnuti cijenu od 2.000 dolara za uncu Reviewed by on . Zlato se želi vratiti na najvišu razinu iz kolovoza, na iznad 2.000 dolara po unci, a ovaj će ga pokretač tamo i vratiti, prema riječima suosnivača Digixa i izv Zlato se želi vratiti na najvišu razinu iz kolovoza, na iznad 2.000 dolara po unci, a ovaj će ga pokretač tamo i vratiti, prema riječima suosnivača Digixa i izv Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori