Četvrtak , 23.05.2024.

Početna » Novosti » Kako razlikovati dobre od loših trgovaca plemenitim kovinama

Kako razlikovati dobre od loših trgovaca plemenitim kovinama

24.09.2020. / 12:05 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Kao i na svakom tržištu, tako i na onom plemenitim kovinama postoje dobri i loši trgovci. A kupcima je, naravno, cilj susresti se s dobrim trgovcima kako bi bili sigurni u kvalitetu proizvoda koji kupuju.

No, usredotočimo se na tržište plemenitih kovina i na glavne razlike između dobrih i loših trgovaca plemenitih metala.

Loš trgovac vas nagovara vas na kupnju

Investicijsko zlato i srebro su poput novca, koji je vrlo čvrst i postojan. Ova dva plemenita metala kroz mnoga tisućljeća dokazala su svoju vrijednost te im nije potrebna posebna reklama.

Ako pojedinac smatra da mu plemenite kovine nisu potrebne, tada nikakvo nagovaranje na kupovinu istih nema smisla. Nagovaranje može dovesti jedino do toga da osoba iz krivih razloga kupi zlato ili srebro. I ne dajte se zavarati, loš trgovac vas ne nagovara na kupnju radi vašeg profita, već radi vlastitog jer on živi od provizije na prodano.

Loš trgovac naglašava kako će cijena plemenitih kovina “vrlo uskoro značajno porasti”

Nitko ne može znati kada će se dogoditi neka iznimna okolnost poput nedavne pandemije koronavirusa koja je uzrokovala da cijene zlata i srebra “odu u nebo“. Ni slične okolnosti koje značajno utječu na cijene plemenitih kovina nije moguće predvidjeti. Stoga se ne dajte navući na kupovinu zbog takvih argumenata. Moguće je prepoznati mjesečni ili godišnji trend rasta ili pada cijene, ali kakva će cijena zlata biti sutra to nitko ne može znati.

Loš trgovac predlaže da ne tražite isporuku svojeg zlata ili srebra

Iako zvuči apsurdno, u svijetu trgovanja investicijskim zlatom i srebrom loš trgovac nerijetko naglašava važnost kupnje zlata bez fizičke isporuke.

Loš trgovac tvrdi kako je najbolje da svoje zlato ostavite “na sigurnom čuvanju” kod njega

Loš trgovac investicijskim plemenitim kovinama nagovara naivnoga kupca da kupljene proizvode ostavi kod njega “na čuvanju”. Postoje okolnosti i situacije kada je kupljeno zlato i srebro dobro ostaviti na čuvanju. No to gotovo nikada nije dobro za kupca koji zlato ili srebro kupuje prvi put te nema iskustva.

Osobe koje nemaju iskustva sa zlatom i srebrom trebale bi inzistirati na fizičkoj isporuci i preuzimanju kupljenog. Tek kada steknu određeno iskustvo s plemenitim kovinama te kada počnu razumijevati kako funkcionira tržište investicijskim zlatom i srebrom, mogu početi razmišljati o pohrani negdje daleko od sebe.

Loš trgovac vas uvjerava da bolje od vas zna što je za vas dobro

Za razliku od lošeg, dobar trgovac ne tvrdi da zna što je najbolje za vas. Dobar trgovac će vas samo upoznati s mogućnostima. Dobar trgovac će vam reći da kupljeno investicijsko zlato možete preuzeti odmah po uplati. Ili, ako željeni proizvod nema na zalihi, reći će vam kada će ga biti moguće preuzeti. I ono najvažnije, dat će vam prostora da razmislite bez obaveze.

Ukratko, dobar trgovac će vam ostaviti prostor da razmislite svojom glavom i donosite neovisne odluke.

Loš trgovac ima dugi rok isporuke fizičkog zlata i srebra

Ako ćete biti uporni, čak će i loš trgovac popustiti pred vašim pritiskom. No, to će biti pod njegovim uvjetima. Naime, loš trgovac u pravilu ima jako dugo vrijeme isporuke kupljenih proizvoda od plemenitih kovina. Ponekad je to tjedan ili dva tjedna, a ponekad i mnogo duže.

Zapamtite, što je trgovac bolji, vrijeme isporuke fizičkog zlata i srebra je kraće. A najbolji su oni trgovci koji vam kupljeno zlato i srebro mogu isporučiti odmah po uplati.

Loš trgovac objavljuje lažne cijene

Još jedan od načina kako loš trgovac pokušava namamiti kupca jest lažnim nižim cijenama. To mu omogućava činjenica da se cijene zlata i srebra se neprekidno mijenjaju. Iz minute u minutu. Zato se mogu mijenjati i cijene poluga i kovanica iz ponude lošeg trgovca.

Stoga se nemojte čuditi ako investicijsko zlato krenete kupiti po određenoj cijeni, no ona se na licu mjesta naglo povisi jer “ se cijena na tržištu promijenila“.

Želite li izbjeći da vas loš trgovac prevari, inzistirajte na tome da vam investicijski proizvod proda po cijeni koja je javno objavljena u njegovu cjeniku.

Loš trgovac “blati“ svoje konkurente

Jedna od bitnih karakteristika koje krase lošeg trgovca jest da on loše govori o svojoj konkurenciji. Za razliku od njega, dobar trgovac zna i da mu je opstanak, između ostalog, ovisan i o tome koliko dobro i pošteno radi njegova konkurencija. Naime, ako kupci izgube povjerenje u cijelo tržište zlata i srebra, doći će u pitanje i opstanak onih koji rade dobro i pošteno.

Stoga, ako čujete da neki trgovac plemenitim kovinama ružno govori o svojoj konkurenciji, sa sigurnošću možete znati da se radi o trgovcu u kojeg ne biste trebali imati jako puno povjerenja.

Provjerite svoje opcije

Za kraj, kako biste bili sigurni da ćete svoje zlato ili srebro kupiti kod provjerenog trgovca, istražite svoje opcije. Provjerite “svakog igrača na tržištu“. Provjerite slijedi li dobra ili loša pravila. Izbjegavajte one loše i kupite svoje investicijsko zlato i srebro kod dobrih trgovaca.

Jedan od provjerenih trgovaca je tvrtka Tetragram projekt. Riječ je o najvećoj i najuglednijoj tvrtki u regiji, koja nudi vrhunske proizvode od investicijskog zlata.

Saznajte više o njihovoj ponudi i odaberite nešto za sebe već danas.

Nazovite na broj telefona 01/236-5857 ili 098-209-236 već danas, i bez obaveza se raspitajte o kupnji investicijskog zlata. Vrhunski stručnjaci za investicijske kovine pomoći će vam da donesete ispravnu odluku.

Tvrtka Tetragram projekt vodeći je regionalni broker fizičkim zlatnim polugama. Njihova je usluga brza, pouzdana i diskretna. Isporuke zlatnih poluga i kovanica u pravilu vrše odmah po uplati.

Saznajte više o ponudi klikom na link.

Kako razlikovati dobre od loših trgovaca plemenitim kovinama Reviewed by on . Kao i na svakom tržištu, tako i na onom plemenitim kovinama postoje dobri i loši trgovci. A kupcima je, naravno, cilj susresti se s dobrim trgovcima kako bi bil Kao i na svakom tržištu, tako i na onom plemenitim kovinama postoje dobri i loši trgovci. A kupcima je, naravno, cilj susresti se s dobrim trgovcima kako bi bil Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori