Utorak , 16.07.2024.

Početna » Analiza » Kreditne kartice i zlato u našim krajevima ne idu zajedno

Kreditne kartice i zlato u našim krajevima ne idu zajedno

19.08.2021. / 12:34 Autor: Kategorija: Analiza, Novosti, Prodaja zlata, Savjeti A+ / A-

Kreditne kartice i prodaja investicijskog zlata

“Zašto investicijsko zlato (zlatne poluge i zlatnike) nije moguće kupiti kreditnom ili debitnom karticom?”, pitanje je koje nerijetko postavljaju kupci investicijskih plemenitih kovina dok se odlučuju na kupnju.

Kreditne i debitne kartice vrlo su zgodno i atraktivno sredstvo plaćanja, jer omogućuje brzu i glatku transakciju, ali i elegantnu kupnju putem interneta. Stoga je mnogim kupcima neobično što kartice ne mogu koristiti za kupnju zlata i srebra.

Banke i kartičarske kuće u Hrvatskoj i regiji naplaćuju trošak kupnje karticama koji je višestruko veći od razlike između prodajne i nabavne cijene zlatnih poluga i zlatnika. Slično je i s drugim investicijskim plemenitim kovinama.

Neke kartičarske kuće u svijetu, osobito u Sjedinjenim Američkim Državama, prepoznale taj problem, te su prilagodile svoje poslovanje potrebama tržišta investicijskog zlata i srebra. Stoga na nekim razvijenim tržištima postoje posebni proizvodi za brokere investicijskim plemenitim kovinama, kod kojih su naknade za kupnju proizvoda i usluga kreditnom ili debitnom karticom izrazito niske. Na žalost, takvi proizvodi trenutno nisu dostupni tvrtkama koje svoje sjedište imaju i koje posluju u Hrvatskoj i u državama regije.

Više informacija o ovoj temi možete pronaći u tekstu “Investicijsko zlato ne prodaje se za kartice. Evo zašto.” na stranicama Plemenit.hr.

Kreditne kartice i zlato u našim krajevima ne idu zajedno Reviewed by on . “Zašto investicijsko zlato (zlatne poluge i zlatnike) nije moguće kupiti kreditnom ili debitnom karticom?”, pitanje je koje nerijetko postavljaju kupci investic “Zašto investicijsko zlato (zlatne poluge i zlatnike) nije moguće kupiti kreditnom ili debitnom karticom?”, pitanje je koje nerijetko postavljaju kupci investic Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori