Srijeda , 01.12.2021.

Početna » Novosti » Nakon blagog pada, cijena zlata ponovno raste

Nakon blagog pada, cijena zlata ponovno raste

06.09.2019. / 18:40 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Cijene zlata u petak ujutro gotovo su dosegnule svoj dnevni maksimum. Znatno su se povećale nakon solidnih gubitaka koji su se dogodili preko noći. Novoobjavljeno izvješće o zaposlenju u Sjedinjenim Američkim Državama udahnulo je malo života u tržište zlata. Ovo sigurno utočište krajem tjedna bilo je suočeno s izazovima.

Brz oporavak zlata

Trgovci, koji vjeruju u daljnji rast cijena zlata, također su iskoristili priliku kako bi u trenucima pada kupili srebro i zlato. Terminske cijene zlata za prosinačke isporuke u prosjeku su porasle za 4,40 dolara za uncu, na 1.529,90. Terminske cijene srebra za prosinačke isporuke porasle su za 0,008 dolara po unci za 18,78 dolara.

Novoobjavljeno izvješće o situaciji vezanoj za zapošljavanje u SAD-u za kolovoz iz Ministarstva rada pokazalo je da je ključna komponenta “ne-poljoprivrednih“ plaća u izvješću porasla za 130.000, što je lošije od tržišnih očekivanja dobitka od 150.000 dolara.

Ovo izvješće spada u tabor onih koji naglašavaju druga pitanja, posebno nisku nezaposlenost, i prenisku inflaciju, a žele postići do smanjenja kamatnih stopa u narednim mjesecima, zajedno s rujnom jer je za manje od dva tjedna sastanak FED-ovog Federalnog odbora za otvoreno tržište.

Loše izvješće o zaposlenosti

Nacionalno izvješće o zaposlenosti, koje je u četvrtak za kolovoz objavilo Američko trgovačko društvo prijavilo je 195.000 radnih mjesta, što je znatno više od predviđenih 140.000. Zbog toga su današnji izvještaji o poslovima još više iznenađujuće slabi.

Azijske i europske dionice na tržištu uglavnom su bile na boljim pozicijama preko noći. Američki indeksi dionica usmjereni su prema višim otvorima kada započinje sesija u New Yorku. Apetit trgovaca i investitora prema riziku znatno se popravio ovaj tjedan, što je indeks američkih dionica gurnulo natrag u svoje ljetne dosege.

Novi nemiri u Hong Kongu

Prosvjednici će biti spremni demonstrirati u Hong Kongu ponovno ovog vikenda, javljaju izvještaji. Ovog tjedna čelnik Hong Konga povukao je iz razmatranja prijedlog zakona koji bi omogućio izručenje građana Hong Konga kontinentalnoj Kini radi kaznenih suđenja.

U ovom trenutku čini se malo vjerojatno da će preokret lidera Hong Konga, u vezi s pitanjem izručenja, biti dovoljan da zaustavi građanske nemire. Sada prosvjednici pozivaju na veće promjene, uključujući odlazak vođe Hong Konga. Ono što je također važno, bonitetna agencija Fitch upravo je smanjila svoj glavni rejting u Hong Kongu.

Tema Brexita ne prestaje

Saga o Brexitu nastavlja se kako se bliži listopadski rok za dogovor Velike Britanije s Europskom Unijom. Premijer Boris Johnson želi produljiti vrijeme za postizanje “mekog“ Brexita. U četvrtak je rekao kako bi ”radije bio mrtav u jarku“ nego produžio pregovore o Brexitu.

Međutim, čini se da su glasovi ovog tjedna iz Parlamenta porazili njegov “tvrdi” stav o Brexitu. To pitanje nastavlja nesmetano na europskim tržištima.

Kineska središnja banka ponovno je u petak olakšala svoju monetarnu politiku snižavanjem stope obvezne pričuve za banke.

Bikovski trend zlata se nastavlja

Bruto domaći proizvod Eurozone u drugom tromjesečju u petak je porastao za 0,2 posto u odnosu na prvo tromjesečje i bio je viši za 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ključna “vanjska tržišta“ danas vide kako su cijene sirove nafte Nymex slabije i trgovalo se za oko 55,35 dolara za barel. Indeks američkog dolara nešto je slabiji u današnjem ranom američkom trgovanju.

Tehnički gledano, bikovski trend zlata još uvijek ima čvrstu ukupnu kratkoročnu tehničku prednost. Još uvijek je aktualan tromjesečni uzlazni trend. Sljedeći glavni cilj zlata je u listopadu probiti granicu od 1.600,00 dolara po unci.

Izvor: http://www.kitco.com

Nakon blagog pada, cijena zlata ponovno raste Reviewed by on . Cijene zlata u petak ujutro gotovo su dosegnule svoj dnevni maksimum. Znatno su se povećale nakon solidnih gubitaka koji su se dogodili preko noći. Novoobjavlje Cijene zlata u petak ujutro gotovo su dosegnule svoj dnevni maksimum. Znatno su se povećale nakon solidnih gubitaka koji su se dogodili preko noći. Novoobjavlje Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori