Nedjelja , 08.12.2019.

Početna » Novosti » Nastavlja se trend rasta vrijednosti plemenitih kovina

Nastavlja se trend rasta vrijednosti plemenitih kovina

11.04.2016. / 11:32 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
Nastavlja se trend rasta vrijednosti plemenitih kovina

Photo credit: Heraeus

Vrijednost plemenite žute kovine porasla je na najvišu razinu u posljednja tri tjedna. Ovaj skok uzrokovan je izjavom guvernerke američke središnje banke da neće doći do novog rasta kamatne stope na američki dolar. Cijena zlata tako je ponovno probila psihološku granicu od 1250 američkih dolara za jednu uncu. Glavni razlog cjenovnog rasta zlata je pad vrijednosti američkog dolara. Novi rast cijene zlata dolazi nakon najboljeg prvog tromjesečja za plemeniti žuti metal u posljednjih trideset godina. Vrijednost zlata porasla je na početku ove godine zbog problema na burzama diljem svijeta, a sada nastavlja rasti.

Analitičari očekuju da će vrijednost zlata nastaviti rasti

Nakon što je američka središnja banka odustala od najavljenog povećanja kamatne stope na američki dolar, mnogi ulagači su nastavili s gomilanjem zlata. “Slabljenje dolara podržava rast vrijednost žutog metala,” rekao je Gnanasekar Thiagarajan, direktor Commtrendz Risk Managementa iz Mumbaija. “Trend rasta zlata bi se trebao nastaviti u budućnosti budući da cijena zlata nije pala ispod 1200 dolara za uncu unatoč povoljnim izvješćima o stanju američkog gospodarstva,” dodao je Thiagarajan.

RBC Capital Markets u svojim predviđanjima za 2016. godinu očekuje dodatni rast cijene zlata od devet posto. Rast cijene zlata pratile su i ostale plemenite kovine. Vrijednost srebra porasla je 0.5 posto, dok je cijena platina porasla jedan posto. Porasla je i cijena paladija, 0.8 posto.

Izvor: www.mineweb.com/news-fast-news/gold-nears-three-week-high-as-fed-outlook-on-rates-erodes-dollar/

Photo credit: Heraeus

Nastavlja se trend rasta vrijednosti plemenitih kovina Reviewed by on . [caption id="attachment_3531" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraeus[/caption] Vrijednost plemenite žute kovine porasla je na najvišu razinu u pos [caption id="attachment_3531" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraeus[/caption] Vrijednost plemenite žute kovine porasla je na najvišu razinu u pos Rating: 0

Info o autoru Matija Gavrilović

Matija Gavrilović
Matija Gavrilović završio je Ekonomski fakultet u Osijeku i stekao zvanje magistra ekonomije. Bavi se poduzetništvom još od tinejdžerske dobi zato jer smatra da je to jedna od najuzbudljivijih i najkorisnijih ljudskih djelatnosti. Tržište plemenitih kovina proučava i prati kako bi bolje razumio ekonomski svijet u kojem živi.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori