Nedjelja , 08.12.2019.

Početna » Novosti » Nastavlja se trend rasta vrijednosti srebra

Nastavlja se trend rasta vrijednosti srebra

10.01.2019. / 15:08 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Nakon što uočen uzlazni trend cijena srebra, ovaj je sivi metal prešao cjenovnu granicu od 15,50 dolara po unci. Trenutačna spot cijena srebra iznosi 15,82 po unci što je porast 0,08 dolara. To je dobar znak za investitore i trgovce jer bi se taj trend mogao nastaviti i sljedećih dana. Američki dolar, koji ima koristi ne samo od srebra, nego i od drugih metala, sada je pod značajnim pritiskom jer, iako je ovaj rast je dobar znak, zbog ulaska u novu godinu, volatilnost cijena može biti drastična. Mali dobici mogu postati veliki gubici, a mali gubici mogu se pretvoriti u velike dobitke.

Iako je u jednom trenutku cijena srebra malo pala, to je bilo vrlo kratkog vijeka. S druge strane, cijena zlata je i prošlog tjedna zadržala stabilnu razinu.

Sporazum između Kine i SAD-a

Trgovinski sastanci SAD-a i Kine prvobitno su trebali trajati dva dana, ali su produženi i na treći dan, a kako je kazao glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Lu Kang, to je znak da su obje strane ozbiljne. To bi mogao biti dobar znak za zlato.

Drugi sastanak trgovinskog predstavnika SAD-a Roberta Lighthizera i kineskog zamjenika premijera Liua He, očekuje se kasnije tijekom mjeseca. Dvije zemlje do 1. ožujka moraju sklopiti sporazum prije nego SAD planiraju povećati carinu na kineske proizvode vrijedne 200 milijardi dolara.

U tom trenutku, ako se ne postigne dogovor, ne zna se što će se dogoditi s cijenama zlata zbog velike neizvjesnosti vezane za budućnost dolara budući da su tarife povećane. Iako je cijena zlata zadržala stabilnu razinu, to nije spriječilo ulagače da se usmjere u rizičnija ulaganja.

Još uvijek postoji mnoštvo nepoznanica kada je riječ o trgovinskom ratu s Kinom i što će se dogoditi s dolarom ako se tarife povećaju, ali ako cijene metala zadrže stabilnu razinu ili počnu rasti, možda je pravi trenutak za kupnju plemenitih metali.

Izvor: www.apmex.com

Nastavlja se trend rasta vrijednosti srebra Reviewed by on . Nakon što uočen uzlazni trend cijena srebra, ovaj je sivi metal prešao cjenovnu granicu od 15,50 dolara po unci. Trenutačna spot cijena srebra iznosi 15,82 po u Nakon što uočen uzlazni trend cijena srebra, ovaj je sivi metal prešao cjenovnu granicu od 15,50 dolara po unci. Trenutačna spot cijena srebra iznosi 15,82 po u Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori