Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Novi skok cijena zlata nakon prisege Joea Bidena za novog predsjednika SAD-a

Novi skok cijena zlata nakon prisege Joea Bidena za novog predsjednika SAD-a

21.01.2021. / 09:59 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Tržište zlata u srijedu je zabilježilo neočekivani rast jer je Joe Biden položio prisegu kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država. Analitičari potez zlata vide kao mogući početak još jednog rasta cijena.

Rast cijene zlata

Plemeniti metal u srijedu je zabilježio rast od 35 dolara, dok se s dnevnih najnižih uspona penjao na nove dnevne maksimume. Futures ugovori za zlato za veljaču na njujorškoj burzi Comex zadnji put su se trgovali po cijeni od 1.867,70 dolara. To je 1,49 posto više u odnosu na taj dan. Poraslo se i srebro, budući da su se futures ugovori za srebro za ožujak na njujorškoj burzi Comex posljednji put trgovali po cijeni od 25,80 dolara. To je za 1,90 posto više na dan.

“Prilično je fascinantno jer nema puno novosti što se tiče najava u vezi s politikom. Veći dio današnjeg rasta samo su investitori koji vjeruju da ćete vidjeti kako Bidenova administracija lijepo surađuje s riznicom u pružanju značajne količine poticaja u prvih 100 dana “, rekao je viši tržišni analitičar OANDA-e Edward Moya za Kitco News. “Trenutačna situacija s virusom stvarno će zahtijevati puno veću potporu gospodarstvu.”

Ovo razmišljanje popraćeno je i prilagodbama portfelja prema zlatu, primijetio je glavni tržišni strateg Blue Line Futures-a Phillip Streible.

Puno je optimizma

“Puno je optimizma da bi Biden mogao donijeti dodatne poticajne mjere, učiniti to prioritetom. Ljudi misle da će Biden i kandidatkinja za ministricu riznice Janet Yellen ubuduće donijeti puno više prilagodljivih mjera. Danas se dogodila neka prilagodba portfelja”, Streible je rekao u srijedu.

Također, tržišta su zabilježila pad indeksa američkog dolara u negativnom teritoriju i van njega, a prinos na desetogodišnjoj blagajničkoj bilješci malo je pao u srijedu ujutro, dodao je Streible. “Oprezno smo optimistični u pogledu zlata”, rekao je.

Početak novog bikovskog razdoblja

Neki analitičari ovaj snažni pomak u zlatu vide kao početak drugog bikovskog razdoblja koje bi zlato moglo približiti razini od 2.000 dolara za uncu.

“Rast će očekivanja da je ovo možda još jedna bikova faza. Prvotno ćete vidjeti razinu od 1.890 do 1.900 dolara kao neposredni otpor. Razina od 1.900 dolara vjerojatno će biti kratkoročni otpor ovaj tjedan, a ako se miting nastavi vidim snažnu podršku, ne bih se iznenadio kad bih sredinom idućeg mjeseca vidio zlato na 1.950 dolara “, rekao je Moya.

Postoji uvjerenje da će Biden pokušati surađivati ​​s republikancima kako bi dostavio prijedlog zakona o olakšicama za COVID u iznosu od 1,9 bilijuna dolara. “Sve dok dobijemo barem jedan bilijun poticaja, to će biti dovoljno za održavanje rasta cijena zlata”, dodao je Moya.

Više porasta cijena zlata ovog tjedna moglo bi biti znak da su i zlato i srebro stavili svoje kratkoročno dno, rekao je Kitcoov viši analitičar Jim Wyckoff.

“Sljedeći usmjereni cilj cijena je postići zatvaranje terminskih ugovora u veljači iznad solidnog otpora na 1.900,00 dolara”, rekao je Wyckoff u srijedu.

U međuvremenu, još uvijek postoji mnogo neizvjesnosti kada je u pitanju uvođenje cjepiva. Sve je veći broj slučajeva, porast razine smrtnosti i nove inačice virusa.

“Mnogo pokrivenosti počinje se fokusirati na inačice virusa. Jedna od zabrinutosti je da bi soj južnoafričkih virusa potencijalno mogao postati veliki problem. Zabrinjava to što je mutacija otporna na anti-tjelesnu neutralizaciju. To znači da cjepiva možda neće biti u mogućnosti zaštititi od ponovne infekcije “, primijetio je Moya. “To podiže očekivanja da ćemo zaključavanja imati još dugo i to će zahtjevati više fiskalnih napora koji će biti okosnica cijena zlata.”

Izvor: www.kitco.com

Novi skok cijena zlata nakon prisege Joea Bidena za novog predsjednika SAD-a Reviewed by on . Tržište zlata u srijedu je zabilježilo neočekivani rast jer je Joe Biden položio prisegu kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država. Analitičari potez zlata vide ka Tržište zlata u srijedu je zabilježilo neočekivani rast jer je Joe Biden položio prisegu kao 46. predsjednik Sjedinjenih Država. Analitičari potez zlata vide ka Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori