Petak , 25.09.2020.

Početna » Novosti » Očekuje se da će cijene zlata i srebra dosegnuti nove rekordne razine

Očekuje se da će cijene zlata i srebra dosegnuti nove rekordne razine

30.06.2020. / 13:39 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Bikovski trend na tržištu zlata i srebra u ranoj je fazi, a već se čini da će to biti jedan od najvolatilnijih faza, izjavio je osnivač tvrtke Chancery Asset Management, Thomas Puppendahl.

Izbijanje COVID-19 bila je samo “jedna snježna pahuljica koja je potaknula lavinu“, rekao je Puppendahl za Kitco News.

Epski rast plemenitih metala

Svi preduvjeti su tu da i zlato i srebro započnu svoj epski rast. Također, Puppendahl ne isključuje da će zlato dosegnuti cijenu od 5.000 dolara za uncu, a srebro 50 dolara za uncu u samo tri godine.

“Još smo u ranoj fazi novog bikovskog trenda, koje će vjerojatno biti najsilovitije i u postotnom smislu najveće tržište bikova od kada je započelo u razdoblju od 1999. do 2000.“, rekao je. “Srednjoročno, očekujem da će cijena zlata dosegnuti razinu od 3.000 do 5.000 dolara u naredne tri godine… Srebro bi se u sljedeće tri godine moglo popesti sa 18 na 50 dolara“.

Odlične prognoze za srebro

Još jedno ključno predviđanje na tržištu plemenitih metala jest da će srebro konačno nadmašiti zlato, navodi Puppendahl.

“Osnove su približno iste za zlato i srebro, ali srebro se kreće na puno volatilniji način. Na tržištu bikova, srebro se znatno više kreće u postotku“, rekao je. “Srebro ima sve preduvjete da konačno nadmaši zlato.”

Puppendahl je istaknuo da srebro do sada nije puno postiglo zbog uobičajenog obrasca trgovanja metalom na početku bikovsog trenda na tržištu.

“U ranim fazama tržišta bikova, zlato se počinje kretati prvo, a srebro uvijek zaostaje, ali kasnije se kreće sa sigurnošću. Jednom kad se kreće, stvarno se kreće. Vidjeli smo to 2010. godine, kada se u devet mjeseci popelo sa 17 na 50 dolara“, objasnio je.

Dugoročno gledano, Puppendahl je još optimističniji prema srebru. Očekuje da ćemo na kraju vidjeti troznamenkaste cijene dragocjenog metala. “Ne treba puno da pokrenete oštar potez srebra jer je to tako malo tržište“, rekao je.

Veliko ubrzanje rasta cijena

Kada je riječ o zlatu, Puppendahl projicira veliko ubrzanje rasta cijena do 2023. godine, zatim izvjesnu korekciju i konačni vrhunac oko 2025. godine.

“Dugo sam bio optimističan prema zlatu. Nalazimo se u ranoj fazi trećeg velikog bikovskog tržišta u ovom većem ciklusu koji će odvesti zlato na mnogo više razine“, rekao je. “Nije pretjerano predviđanje da će zlato dosegnuti i možda prekršiti granicu od 1.900 dolara ove ili sljedeće godine“.

Američke i cijene u ostalim valutama

“Do sada je to bilo tržište nevidljivih bikova“, rekao je Puppendahl. To znači da su glavni ulagači prošli uglavnom nezapaženo.

“Glavni investitori u potpunosti su ga dosad propustili jer svi gledaju u američku cijenu zlata, koja je i dalje ispod rekordne razine. Ali u svakoj drugoj valuti zlato je već na novim vrhuncima“, rekao je.

Ali nije kasno za ulaganje jer Puppendahl očekuje da cijene idu mnogo više zbog inflacije.

Inflacija u stvarnom svijetu

“Tiskanje novca se nastavilo i ubrzalo. Zlatu je bio potreban događaj crnog labuda za pokretanje sljedećeg tržišta bikova. Sve se sada spojilo… Vidimo da vlada pretjeruje i ispisuje još više novca, a središnje banke pozivaju vlade da provode fiskalni poticaj jer su središnje banke na kraju snaga“, rekao je.

“Vladini paketi za stimulacije napokon će pokrenuti inflaciju u stvarnom svijetu. To je pokrenulo bikovski trend zlata. Postaje jasno da će inflacija biti stvarna u stvarnom svijetu“.

Tiskanje novca ne može trajati zauvijek i na kraju će se nešto morati promijeniti, dodao je Puppendahl.

“Monetarnom će sustavu biti potrebno resetiranje da bi se vratilo na nešto što je podržano nekim stvarnim dobrima poput zlata i srebra“, rekao je. “Monetarni sustav i tiskanje novca daleko su izvan točke gdje bi se to moglo popraviti. Ta skorašnja izmjena uključuje višu cijenu zlata“.

Tvrtka Chancery Asset Management ima sjedište u Singapuru. Trenutno je usredotočena na razvoj vlastite zlatne imovine u Brazilu. Prva je Faina Goldfields Inc. („Faina“) koja se nalazi u središnjoj brazilskoj državi Goiás. Drugi projekt uključuje rad s tvrtkom Valterra Resource Corp. radi uspostavljanja prisutnosti u zlatnom pojasu Poconé-Cuiaba u gradu Mato Grosso u Brazilu.

Izvor: www.kitco.com

Očekuje se da će cijene zlata i srebra dosegnuti nove rekordne razine Reviewed by on . Bikovski trend na tržištu zlata i srebra u ranoj je fazi, a već se čini da će to biti jedan od najvolatilnijih faza, izjavio je osnivač tvrtke Chancery Asset Ma Bikovski trend na tržištu zlata i srebra u ranoj je fazi, a već se čini da će to biti jedan od najvolatilnijih faza, izjavio je osnivač tvrtke Chancery Asset Ma Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori