Ponedjeljak , 25.05.2020.

Početna » Novosti » Odlična prilika za nova investiranja u zlato

Odlična prilika za nova investiranja u zlato

07.02.2019. / 19:19 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu metala u posljednjih 12 mjeseci. Tako se prvog dana veljače pisalo kako će zlato doseći vrijednost od 1.330 američkih dolara po unci te da će ta vrijednost nastaviti rasti i tako okončati razdoblje unazad 45 dana kada su cijene bile na silaznoj putanji.

Probijanje psihološke razine

Ipak, unatoč svim predviđanjima, cijena zlata naglo je pala na ispod 1.315 američkih dolara. Po svemu sudeći, cijena zlata će probiti psihološku razinu od 1.300 dolara te je sve izglednije kako će se ona kretati oko 1.275 dolara po unci. Ako su prognoze analitičara točne, ulagačima se sljedećih tridesetak dana pruža idealna prilika da kupe zlato prije nego što dođe do novog porasta cijena.

Smatra se kako je ovaj pad cijena uvjetovan općim američkim tržištem dionica i stanjem američkog dolara, a previđa se kako će to potrajati do kraja ožujka ili početka travnja 2019. godine. Ova promjena cijena na tržištu mogla bi iskusnim trgovcima omogućiti da kupe dovoljne količine zlata po cijenama do 1.290 dolara po unci i tako se pripreme za nove tržišne promijene koje slijede.

Prema pisanju portala Silver Doctors, sljedeća dva do četiri mjeseca ključna su za sve investitore kako bi razumjeli dinamiku onoga što se događa na globalnim tržištima. Oni smatraju da je pred investitorima 45 dana umjerenog mira prije nego što se na tržištu plemenitih metala počnu događati velike promjene.

Srebro nastavlja pozitivan niz

S druge strane, The Silver Institute, neprofitna udruga profesionalaca iz industrije plemenitih metala, vjeruje da je trenutna gospodarska klima posljednjih mjeseci više potpomognuta srebrom nego što smo naviknuti. Prema najnovijim informacijama o trendovima na tržištu srebra, objavljenim ranije ovog tjedna, organizacija ističe da je prodaja fizičkog srebra dosad u ovoj godini bila prilično dobra. Između ostaloga, prema izvješću Mining Journala, dogodilo se 12-postotno povećanje prodaje srebrnjaka American Eagle (Američki orao), u odnosu na prošlu godinu, za što je vjerojatno zaslužno smanjeno povećavanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi. Očekuje se da će, osim na investicijskom planu, i industrijska upotreba srebra u 2019. godini ostvariti porast.

Izvor: www.silverdoctors.com

Odlična prilika za nova investiranja u zlato Reviewed by on . Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu metala u posljednjih 12 mjeseci. Tako se prvog dana veljače pisalo kako će Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu metala u posljednjih 12 mjeseci. Tako se prvog dana veljače pisalo kako će Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori