Četvrtak , 23.05.2024.

Početna » Novosti » Pad cijene srebra nakon vijesti o cjepivu protiv koronavirusa

Pad cijene srebra nakon vijesti o cjepivu protiv koronavirusa

10.11.2020. / 11:42 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Srebro je u ponedjeljak palo više od sedam posto jer su se plemeniti metali rasprodali kao odgovor na pozitivne vijesti o cjepivu protiv koronavirusa, koje su investitori protumačili kao dobre za gospodarstvo.

Cjepivo ulijeva novu nadu

“Početna reakcija bila je da poticaj možda neće biti potreban”, rekao je za Kitco News stariji trgovački broker RJO Futuresa Daniel Pavilonis. “Cjepivom imamo način da promijenimo dinamiku načina na koji svi žive nakon COVID-a. Možda se svi mogu vratiti na posao ili možda postoji manji ekonomski rizik. Možda se uskraćena kupnja povisi.”

Cjenovna akcija u ponedjeljak odmotala je trgovanje iz doba pandemije, rekao je robni strateg TD Securities Daniel Ghali.

“Smatra se da cjepivo otvara vrata i drugoj imovini koja nije imala dobre rezultate tijekom pandemije. Tržište prodaje pobjednike i kupuje neke gubitnike. Tijekom pandemije zlato i srebro bili su popularna sigurna utočišta”, rekao je Ghali.

Ovo se događa otkad je Pfizer Inc rekao da je njegovo eksperimentalno cjepivo protiv COVIDA-19 bilo više od 90 posto učinkovito.

U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za srebro za prosinac na njujorškoj burzi Comex pomalo su se oporavili. Posljednji put su se trgovali po cijeni od 24,29 dolara, što je za 5,35 posto manje.

Razlika između zlata i srebra

Srebro je u ponedjeljak pratilo zlato, rekao je viši tržišni strateg LaSalle Futures Group Charlie Nedoss. Nakon rasprodaje srebra, “tehničari su se počeli učvršćivati”, rekao je Nedoss.

Također, sposobnost zlata da zadrži 1.850 dolara pomogla je srebru, dodao je Nedoss. “Srebro se još nije ni povuklo prošlog tjedna.”

Drugi razlog zašto srebro nije niže je njegova industrijska komponenta, rekli su analitičari. “Srebro se drži zbog svoje industrijske komponente i njegove upotrebe. To je razlika između zlata i srebra”, rekao je Nedoss.

Ključna tehnička razina u srebrnom satu je 100-dnevni pomični prosjek od 23,59 dolara. Ako to srebro probije, moglo bi se spustiti na 21,50 dolara, rekao je Pavilonis.

Sljedeća je važna razina za gledanje 24,24 dolara, napomenuo je Nedoss. “Tehnički gledajte zatvaranje dnevne sesije. Razina od 24,24 dolara velika je oznaka.”

Bikovski osjećaj ostaje

Sve u svemu, vijesti o cjepivima ne mijenjaju bikovsko okruženje za plemenite metale, primijetio je Pavilonis.

“Jednom kad počnemo razmatrati kada bi se to moglo provesti. Hoće li ljudi htjeti uzeti cjepivo. Bit će upitno”, rekao je.

Povrh toga, Joe Biden osvajajući bodove u predsjedničkoj utrci upućuje na dodatno spašavanja u budućnosti. “Poticaj je još uvijek u kartama”, dodao je Pavilonis.

Cjepivo ne znači da svjetska ekonomija izlazi iz problema, izjavio je. “Nanesena je velika šteta na gospodarstvu. Čak i s cjepivom, stvari se neće vratiti u normalu. Količina novca koja je tiskana imat će inflacijski učinak na stvari. Za razliku od kvantitativnog popuštanja, ovo je kao da se novac doslovno ispisuje i daje. Mislim da pomicanje metala na gore nije gotovo.”

Srebro bi čak moglo dosegnuti 30 dolara ako se na kraju usvoji paket poticaja veličine demokrata. “Poteze koje smo danas vidjeli na dionicama, ovakav potez u srebru vidjet ćemo naopako ako paket za spašavanje prođe”, rekao je Pavilonis.

Dugoročno gledano, vijesti o cjepivima pozitivne su za cijene plemenitih metala, istaknuo je Ghali.

“Zlato i srebro imovina su zaštite od inflacije. Kako se cjepivo primijeni, pomoći će svijetu da se oporavi. Pomoći da rast ponovno uđe u status quo iz prošlosti. To su stražnji vjetrovi za inflacijska očekivanja jer veći rast izaziva veća inflacijska očekivanja. I Fed neće nastojati zaustaviti ta inflatorna očekivanja. To je pozitivno za zlato i srebro “, rekao je Ghali.

Ghali je primijetio da TD Securities vidi cijenu srebra na otprilike 26 dolara tijekom četvrtog tromjesečja, a zatim porast na 30 dolara za uncu do kraja 2021. godine.

Izvor: www.kitco.com

Pad cijene srebra nakon vijesti o cjepivu protiv koronavirusa Reviewed by on . Srebro je u ponedjeljak palo više od sedam posto jer su se plemeniti metali rasprodali kao odgovor na pozitivne vijesti o cjepivu protiv koronavirusa, koje su i Srebro je u ponedjeljak palo više od sedam posto jer su se plemeniti metali rasprodali kao odgovor na pozitivne vijesti o cjepivu protiv koronavirusa, koje su i Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori