Četvrtak , 21.09.2023.

Početna » Investiranje » Kompanija za podatkovnu analizu kupila investicijsko zlato za 50 milijuna dolara

Kompanija za podatkovnu analizu kupila investicijsko zlato za 50 milijuna dolara

23.08.2021. / 10:51 Autor: Kategorija: Investiranje, Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-

Ugledna softverska kompanija Palantir, koja se bavi razvojem softvera za podatkovnu analizu što ga koriste države i velike tvrtke diljem svijeta, iznenada je ovih dana objavila da je u svoju bilancu dodala 50 milijuna dolara vrijedno investicijsko zlato.

Palantir je u objavi za javnost naveo kako je navedenu investiciju ostvario kupnjom odgovarajućeg broja zlatnih poluga mase 100 unci (3,11 kilograma), te da su poluge pohranjene u trezoru u kojem je moguće zatražiti fizičku isporuku zlata u vrlo kratkom vremenu. Također, Palantir je za svoje klijente otvorio mogućnost kupovine svojih proizvoda i usluga za zlato i bitcoin.

Direktor kompanije Palantir Shyam Sankar komentirao je kupnju za televizijsku mrežu CNBC sljedećim riječima: “Moramo biti pripremljeni za budućnost koja će imati nove nepredvidljive i iznenadne događaje ‘crnog labuda’.”

Događaji ‘crnog labuda’ su događaji koji se pojavljuju nepredviđeno, a imaju goleme posljedice te ih ljudi objašnjavaju kao ‘predvidljive’ tek nakon što se već dogode.

Analitičari u svojim analizama ove objave špekuliraju kako je Palantir kupnju žute plemenite kovine obavio možda i zato što je u podacima koje dubinski analizira i nudi svojim klijentima pronašao razloge za različite rizike u svjetskom gospodarstvu koji se mogu umanjiti kupnjom zlata.

Kompanija za podatkovnu analizu kupila investicijsko zlato za 50 milijuna dolara Reviewed by on . Ugledna softverska kompanija Palantir, koja se bavi razvojem softvera za podatkovnu analizu što ga koriste države i velike tvrtke diljem svijeta, iznenada je ov Ugledna softverska kompanija Palantir, koja se bavi razvojem softvera za podatkovnu analizu što ga koriste države i velike tvrtke diljem svijeta, iznenada je ov Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori