Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 11. do 16.04.2016.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 11. do 16.04.2016.

05.04.2016. / 08:24 Autor: Kategorija: Novosti, Tehnička analiza A+ / A-

Screenshot (58)

U procjeni iz prošle analize nismo baš u lipu pogodili cijenu zlata, ali su se naša očekivanja o zaustavljanju negativne korekcije ipak ostvarila. RSI indeks je bio blizu razine preprodanosti kada se po očekivanjima trebao dogoditi preokret, ali ipak nije došlo do toga. Očigledno su kupci zlata toliko jaki i možda nervozni da ne čekaju na najnižu razinu cijene, već kupuju odmah nakon korekcije.

Screenshot (59)

Na ovoj slici možemo vidjeti cijenu zlata u američkim dolarima. Vidimo da na zlatu denominiranom u dolarima uopće nije došlo do korekcije, nego je korekcija bila posljedica promjene tečaja euro/dolar.

Screenshot (60)

Američki dolar je u posljednjih tjedan dana poprilično oslabio i danas smo na razini kada je dolar skoro najslabiji u zadnjih godinu dana.
Dragi investitori, gledajte široko, pratite informacije i zadržite hladnu glavu.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 11. do 16.04.2016. Reviewed by on . U procjeni iz prošle analize nismo baš u lipu pogodili cijenu zlata, ali su se naša očekivanja o zaustavljanju negativne korekcije ipak ostvarila. RSI indeks je U procjeni iz prošle analize nismo baš u lipu pogodili cijenu zlata, ali su se naša očekivanja o zaustavljanju negativne korekcije ipak ostvarila. RSI indeks je Rating: 0

Info o autoru Gregor Razboršek

Gregor Razboršek neovisni je analitičar tržišta plemenitih kovina, a najveći dio karijere proveo je u bankarskom sektoru. Na portalu Srebrozlato.com redovito objavljuje stručne tehničke analize tržišta plemenitih kovina, u kojima analizira tržišne trendove te prognozira kretanje njihovih cijena.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori