Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 21. do 26.03.2016.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 21. do 26.03.2016.

18.03.2016. / 08:51 Autor: Kategorija: Novosti, Tehnička analiza A+ / A-

Screenshot (49)

Zlato (žuta boja) ima puno bolje rezultate od početka 2015. godine nego platina (siva boja). Platina je rjeđi metal od zlata i ima veću specifičnu težinu. Cijena platine u posljednjih desetak godina najčešće je bila viša od cijene zlata. Razlog za trenutno nisku cijenu platine možemo tražiti i u aferi Volkswagen, zbog toga što je pala potražnja za diesel motorima. Platina se upotrebljava u ispušnom sustavu diesel motora te je posljedično pala potražnja i za platinom.

Screenshot (50)

Zlato je trenutno u fazi konsolidiranja na razini između 1200 i 1284 američkih dolara za uncu. Očekujem da bi se zlato u ovome tjednu trebalo spustiti do 1200 dolara za uncu prije nego što uspije probiti razinu od 1284 dolara za uncu. S kupnjom možete malo pričekati i možda uhvatite cijenu povoljniju za nekoliko postotaka.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 21. do 26.03.2016. Reviewed by on . Zlato (žuta boja) ima puno bolje rezultate od početka 2015. godine nego platina (siva boja). Platina je rjeđi metal od zlata i ima veću specifičnu težinu. Cijen Zlato (žuta boja) ima puno bolje rezultate od početka 2015. godine nego platina (siva boja). Platina je rjeđi metal od zlata i ima veću specifičnu težinu. Cijen Rating: 0

Info o autoru Gregor Razboršek

Gregor Razboršek neovisni je analitičar tržišta plemenitih kovina, a najveći dio karijere proveo je u bankarskom sektoru. Na portalu Srebrozlato.com redovito objavljuje stručne tehničke analize tržišta plemenitih kovina, u kojima analizira tržišne trendove te prognozira kretanje njihovih cijena.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori