Utorak , 23.04.2019.

Početna » Novosti » Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 15. do 20.02.2016.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 15. do 20.02.2016.

15.02.2016. / 08:24 Autor: Kategorija: Novosti, Tehnička analiza A+ / A-

Screenshot (31)

Zlato je probilo sve razine otpore i njegova je cijena porasla neuobičajeno puno u samo jednome tjednu. Na burzi se u ovakvim situacijama koristi izreka, koja kaže da visoke cijene opravdavaju još više cijene. Možemo primijetiti pozitivan kanal i prema tome predvidjeti porast cijene zlata do 1209 eura za uncu u narednih mjesec dana.

Screenshot (33)

Srebro bi u sljedećem tjednu moglo porasti na 14.60 eura za uncu, što bi ujedno značilo da je i srebro završilo dugogodišnji negativan trend. Srebro bi tako izašlo iz regresivnog kanala i počelo oblikovati pozitivan trend.

Screenshot (34)

Gdje tražiti razloge za preokrete na tržištu? Ima ih više, visoke cijene dionica, svjetska politička kriza, niske cijene nafte, mijenjanje svjetske valute… Mišljenja sam, da je jedan od najvažnijih razloga prikazan na ovome grafu, gdje vidimo negativni 12 mjesečni EURIBOR. Ekonomija u EU zoni je očigledno dotaknula dno, više nitko ne traži novac, odnosno europska privreda više nema ideja.
Državne obveznice Njemačke, EU zone i Švicarske su u negativnom yieldu (doprinosu). Trebate znati, da se to još nije dogodilo do sada. Ovo znači, da ako svjesno posudite novac vladi, ona će vam vratiti manje. Pitate se, tko bi oročio novac pod ovim uvjetima. Ovo rade europski mirovinski fondovi, središnje banke, osiguranja i drugi institucionalni investitori koji po zakonu moraju držati dio novca u državnim obveznicama. Tu su još i ulagači koji očekuju da će njihova valuta u budućnosti biti manje vrijedna od eura i da će profitirati na taj način. I za kraj, tu su i oni koji procjenjuju da će situacija biti još gora pa žele profitirati na taj način.

Tehnička analiza tržišta plemenitih kovina za tjedan od 15. do 20.02.2016. Reviewed by on . Zlato je probilo sve razine otpore i njegova je cijena porasla neuobičajeno puno u samo jednome tjednu. Na burzi se u ovakvim situacijama koristi izreka, koja k Zlato je probilo sve razine otpore i njegova je cijena porasla neuobičajeno puno u samo jednome tjednu. Na burzi se u ovakvim situacijama koristi izreka, koja k Rating: 0

Info o autoru Gregor Razboršek

Gregor Razboršek
Gregor Razboršek neovisni je analitičar tržišta plemenitih kovina, a najveći dio karijere proveo je u bankarskom sektoru. Na portalu Srebrozlato.com redovito objavljuje stručne tehničke analize tržišta plemenitih kovina, u kojima analizira tržišne trendove te prognozira kretanje njihovih cijena.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori