Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Unatoč pričama o cjepivu protiv koronavirusa, zlato je još uvijek na cijeni

Unatoč pričama o cjepivu protiv koronavirusa, zlato je još uvijek na cijeni

17.11.2020. / 10:24 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Skok na burzi ne znači da su ulagači zaboravili svoj strah, zbog čega “zlatna priča još nije gotova”, navodi se u izvještaju RBC Capital Markets.

Investitori nisu zaboravili na strah

“Nakon naglog pada izazvanog vijestima o cjepivima, trenutne razine cijena zlata i dalje ostavljaju pitanja bez odgovora”, napisali su prošlog tjedna robni stratezi RBC-a. “Unatoč naizgled živahnim tržištima, ne mislimo da su investitori zaboravili svoj strah; stoga priča o zlatu još nije gotova usred tekuće ekonomske, financijske i političke nesigurnosti.

Vijesti o cjepivu ne popravljaju automatski ekonomski pad koji su SAD doživjele ove godine. Ono ne rješava sve ostale probleme, uključujući inflaciju i nezaposlenost, napominje se u izvješću.

2020. je godina neizvjesnosti

“2020. bila je godina neizvjesnosti, podvučena pandemijom, ekonomskom krizom, povišenim političkim napetostima i slivom zlata pozitivnih pokretača. Iako smo možda vidjeli svojevrsno resetiranje u procjeni zlata, njegov put nije unaprijed određen kako se približavamo prema 2021. godini”, rekli su stratezi.

Prošlog ponedjeljka, vijesti o cjepivima Pfizer / BioNTech zabilježile su pad cijena zlata od 100 američkih dolara, nakon čega je uslijedio oporavak korak po korak. Ovog ponedjeljka Modernina vijest o cjepivu također je poslala zlato južno za više od 25 dolara. Ali ovaj put, gubici su se vrlo brzo povratili.

U vrijeme pisanja ovog članka, futures ugovori za zlato za prosinac trgovali su se za 1.891,00 dolara, što je 0,25 posto više u odnosu na dan.

Kratkoročan pad cijena zlata

Pad cijena zlata prošlog tjedna predstavljao je “resetiranje pandemijskih očekivanja povezanih sa zlatom, prenamjenu stimulativnih očekivanja od strane ulagača zlata, preusmjeravanje straha od inflacije i promjenu načina razmišljanja oko postizborne političke neizvjesnosti”, istaknuli su stratezi RBC-a.

No, ovo resetiranje ne znači da su pomicanja zlata gotova, dodali su.

“Priča o zlatu po našem mišljenju još nije gotova, čak i ako postoji opaženo” svjetlo na kraju tunela“. Iako je možda kratkoročna prekomjerna korekcija, ovaj je reset možda pomogao zlatu da pronađe novu ravnotežu”, napisali su stratezi. “Ipak, čak i nakon prvih isporuka cjepiva, i dalje će postojati izazovi u distribuciji i uvođenju. Stoga zdravstvena kriza neće odmah doći do kraja.”

Izvor: www.kitco.com

Unatoč pričama o cjepivu protiv koronavirusa, zlato je još uvijek na cijeni Reviewed by on . Skok na burzi ne znači da su ulagači zaboravili svoj strah, zbog čega "zlatna priča još nije gotova", navodi se u izvještaju RBC Capital Markets. Investitori ni Skok na burzi ne znači da su ulagači zaboravili svoj strah, zbog čega "zlatna priča još nije gotova", navodi se u izvještaju RBC Capital Markets. Investitori ni Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori