Petak , 01.12.2023.

Početna » Novosti » Zbog velike potražnje privremeno rasprodana zlatna kuna

Zbog velike potražnje privremeno rasprodana zlatna kuna

10.12.2020. / 14:36 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom izdala je prigodnu investicijsku hrvatsku zlatnu kovanicu nominalne vrijednosti jedne kune. Riječ je o zlatnoj kovanici koja je po izgledu i veličini, odnosno promjeru i debljini potpuno identična optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine izdane u 2020. godini. Jedina razlika između dvije kovanice jest u tome što su izrađene od različitih metala.

Zlatna kovanica bit će izrađena u ograničenoj nakladi od 2020 primjeraka. Pakirana je u plastičnu kapsulu i prigodnu kovertu. Zbog toga predstavlja atraktivan poklon u raznim svečanim prigodam.

Vrijedna uspomena na nacionalnu valutu

Budući da se Hrvatska intenzivno priprema za promjenu svoje valute iz kune u euro,  zlatna kuna zasigurno će u budućnosti postati vrijedna uspomena na nacionalnu valutu kojom se svakodnevno susrećemo i nastavit ćemo se susretati sve do uvođenja europske valute u nacionalni platni sustav.

Ograničena naklada u kojoj je ovaj zlatnik iskovan nudi mogućnost da zlatna kuna postane u budućnosti i numizmatički raritet.

Zlatna kuna trenutno se prodaje po cijeni usporedivoj s cijenama za uobičajene investicijske zlatne kovanice s visokim nakladama. Dakle, ne značajno iznad cijene zlata što ga sadrži. U tom smislu, potencijal rasta numizmatičke vrijednosti za tu je kovanicu značajan.

Masa zlatnika: 10,95 grama (0.352 unci)

Finoća zlata: 999,9/1000

Promjer zlatnika: 22,5 milimetara

Obod: nazubljen

Cijena: 4.654,86 kn

Zlatnu kunu možete kupiti u tvrtki Tetragram projekt, pozivom na broj telefona 098/209-236 ili putem našeg kontakt formulara.

Najnovija informacija (8.12.2020). Zbog velike potražnje, zlatna kuna je privremeno rasprodana. Hrvatski novčarski zavod, koji je od strane Hrvatske narodne banke zadužen za produkciju ovog zlatnika, javlja da bi nove količine trebale biti raspoložive do kraja prosinca. Kupci koji žele osigurati svoj primjerak, mogu obaviti uplatu unaprijed u visini od 30 posto cijene kovanice. Kada nove količine stignu iz kovnice, kupci će prilikom preuzimanja uplatiti ostatak traženog iznosa.

Zbog velike potražnje privremeno rasprodana zlatna kuna Reviewed by on . Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom izdala je prigodnu investicijsku hrvatsku zlatnu kovanicu nominalne vrijednosti jedne kune. Rij Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom izdala je prigodnu investicijsku hrvatsku zlatnu kovanicu nominalne vrijednosti jedne kune. Rij Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori