Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Zlato će uskoro dosegnuti cijenu od 1.900 dolara za uncu

Zlato će uskoro dosegnuti cijenu od 1.900 dolara za uncu

21.04.2020. / 12:49 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Tvrtka TD securities je u ponedjeljak objavila nove pozitivne vijesti za zlato. Naime, oni smatraju da će njegova cijena dosegnuti 1.900 dolara za uncu u samo tri mjeseca.

“Mi kupujemo zlato po 1.710 dolara za uncu ciljajući 1.900 dolara za uncu u očekivanju nastavka rasta potražnje za investicijama uslijed ogromnih i dugotrajnih nekonvencionalnih poticaja središnje banke“, navodi se u posljednjem izvještaju tvrtke TD Securities.

Očekuje se bikovski trend

Očekivanje bikovskog trenda dolazi s obzirom na to da se zlato ponovno trguje iznad kritičnih 1.700 dolara za uncu. Prošlog tjedna cijena je gotovo dosegnula 1.800 dolara za uncu tijekom povećane potražnje za sigurnim utočištem.

Vrijednosni papiri tvrtke TD Securities “Long Active Gold Futures” imaju ulaz od 1.710 dolara za uncu, ciljanu razinu od 1.900 dolara za uncu, zaustavni gubitak od 1.625 dolara za uncu i očekivani horizont od tri mjeseca.

Žuti metal je podcijenjen

Oni smatraju da tržište trenutno podcjenjuje žuti metal, uzimajući u obzir dugoročno očekivanje inflacije i razmjere globalnog kvantitativnog ublažavanja, izjavili su šef globalne strategije TD Securities Bart Melek i robni strateg Daniel Ghali.

“Najnoviji program kvantitativnog popuštanja Feda sada je najveći zabilježeni. Naravno, dobro je poznat odnos kvantitativnog popuštanja i nižih realnih stopa, tako da na kraju potiskuje realne stope podižući očekivanja o inflaciji bržim tempom od nominalnih stopa. Fed i druge središnje banke vjerojatno će zadržati svoju uber-laku politiku mnogo duže nego što se predviđalo, nakon desetljeća inflacije ispod ciljne razine i novoosnovanog interesa za asimetrično ciljanje inflacije“, rekli su Melek i Ghali.

Novi porast potražnje za zlatom

Predviđa se da će potražnja za investicijskim zlatom porasti više nego što se očekivalo, dodali su.

“Usprkos bikovskim izgledima, analiza sugerira tek skromni bikovski nagib, dok je poziv na akciju i dalje prikriven s obzirom na volumno-ciljanu prirodu. Prognoze analitičara konsenzusa ostaju ispod spot cijena, usprkos pozitivnim raspoloženjima, jačajući argument da tržište podcjenjuje potencijalni utjecaj na zlato. Očekujemo da će potražnja za investicijama rasti kako se likvidnost vraća“, napisali su Melek i Ghali.

Veliki porast cijena do kraja sljedeće godine

Za ovaj tjedan, Melek je rekao da vidi podršku zlata na oko 1.670 dolara i otpor ne mnogo iznad 1.724 dolara. “Bit će to prilično uski raspon“, rekao je u petak za Kitco News.

Nešto stabilnosti presudno je prije nego što se zlato može kretati znatno više, dodao je Melek. On za zlato projicira razinu od 2.000 dolara za uncu do kraja sljedeće godine.

“Trenutno postoji gomila dezinflacijskih pritisaka u gospodarstvu. Vrlo je vjerojatno da će gospodarstvo Sjeverne Amerike pasti za 25 posto u kvartalu na godišnjem nivou. Imat ćemo veliku nezaposlenost“, rekao je.

Nakon što SAD primijeti malo ekonomske stabilnosti, a realne stope i dalje budu niske, tada u igru ulazi procjena valuta i inflacija, primijetio je Melek. “Ako to postane problem, to će natjerati zlato da dostigne vrhunac koji smo vidjeli nakon financijske krize. U današnjim bi dolarima to bilo oko 2.100 dolara“, zaključio je.

Izvor: goldchartered.com

Zlato će uskoro dosegnuti cijenu od 1.900 dolara za uncu Reviewed by on . Tvrtka TD securities je u ponedjeljak objavila nove pozitivne vijesti za zlato. Naime, oni smatraju da će njegova cijena dosegnuti 1.900 dolara za uncu u samo t Tvrtka TD securities je u ponedjeljak objavila nove pozitivne vijesti za zlato. Naime, oni smatraju da će njegova cijena dosegnuti 1.900 dolara za uncu u samo t Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori