Utorak , 16.07.2024.

Početna » Novosti » Zlato je zaštita u ekonomskom ratu protiv štediša

Zlato je zaštita u ekonomskom ratu protiv štediša

04.09.2020. / 10:53 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Ekonomski rat protiv štediša potaknut će cijene zlata puno više od 2.000 dolara za uncu. Smatra to Rick Rule, predsjedniku investicijske tvrtke Sprott U.S. holdings.

U intervjuu za Kitco News, proslavljeni upravitelj fondova rekao je da, iako nije ljubitelj Federalnih rezervi, vidi da su u neodrživom položaju dok pokušavaju pružiti podršku američkom gospodarstvu koje i dalje osjeća značajne učinke pandemije COVIDA-19.

Niske kamatne stope dižu cijenu zlata

Dodao je da će za promicanje rasta američka središnja banka i dalje biti prisiljena držati niske kamatne stope. I to će povećati cijene zlata.

“Shvatite negativne, stvarne kamatne stope kakve jesu. One ratuju sa štedišama koji troše. A u demokraciji je pobjednik tog rata nagoviješten s obzirom na to da su potrošači mnogo brojniji od štediša. Dakle, s političke točke gledišta, Fed čini jedino što može”, rekao je. “Ne vidim kakav je njihov izlaz“.

Kratkoročan gospodarski rast

Iako će niske kamatne stope kratkoročno podržati gospodarski rast, Rule je dodao da će postojati dugoročna cijena za sav kapital koji se pumpa na financijska tržišta.

Rule je dodao da u trenutnom okruženju s niskim do negativnim realnim kamatnim stopama generalistički investitori počinju obraćati pažnju na zlato. Također je rekao da obnovljeni interes dolazi jer još uvijek ima vrijednosti za plemenite metale i dionice.

“Procjenjuje se da je sada tržišni udio investicijskih proizvoda povezanih sa zlatom i plemenitim metalima manji od polovice od 1 posto ukupne štedne i investicijske imovine u Sjedinjenim Državama”, rekao je. “Prosjek od tri desetljeća iznosi oko 2 posto. Sumnjam da se tržišni udio plemenitih metala i imovine povezane s plemenitim metalima vraća na sredinu od tri desetljeća. A potražnja za tim financijskim proizvodima, plemenitim metalima i imovinom povezanom s plemenitim metalima bi bila negdje između utrostručenja i učetverostručenja najvećeg tržišta štednje i ulaganja”.

Ulaganje u plemenite metale

Što se tiče tvrtki za koje je Rule rekao da mu se sviđaju, to ovisi o vrsti investitora. Objasnio je da bi se ulagači koji nemaju puno iskustva u plemenitim metalima trebali držati blue-chip tvrtki i strukovnih kompanija.

Međutim, dodao je kako voli tvrtke srednje razine koje generiraju “vrlo visok, besplatan novac za investitora s određenim iskustvom”.

Iako bi ulagači trebali tražiti zlato kako bi se zaštitili od rastuće ekonomske neizvjesnosti, Rule je rekao da će se zemlja oporaviti.

“Proći ćemo kroz ovo. Neće biti lijepo”, rekao je. “Pojedinačno smo žilavi. Istina je da smo do sada pojedinačno uspjeli stvoriti dovoljno vrijednosti da smo si mogli priuštiti kolektivnu glupost. Predviđam da ćemo to ponoviti, ali u međuvremenu neće biti ugodno. Mislim da će se ljudi u međuvremenu okrenuti kupnji zlata u svrhe osiguranja i kupovini zlatnih dionica zbog trenutnih cijena zlata; djeluju jeftino“, zaključio je.

Izvor: www.kitco.com

Zlato je zaštita u ekonomskom ratu protiv štediša Reviewed by on . Ekonomski rat protiv štediša potaknut će cijene zlata puno više od 2.000 dolara za uncu. Smatra to Rick Rule, predsjedniku investicijske tvrtke Sprott U.S. hold Ekonomski rat protiv štediša potaknut će cijene zlata puno više od 2.000 dolara za uncu. Smatra to Rick Rule, predsjedniku investicijske tvrtke Sprott U.S. hold Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori