Srijeda , 08.04.2020.

Početna » Novosti » Značajan porast cijena zlata je pred vratima

Značajan porast cijena zlata je pred vratima

22.03.2019. / 20:35 Autor: Kategorija: Novosti A+ / A-

Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu plemenitih metala u posljednjih 12 mjeseci i vjeruje da će se cijena zlata nastaviti kretati ispod 1.320 dolara po unci barem još 3 do 5 tjedana prije uspostavljanja stalne cijene. Njihovo istraživanje sugerira opću slabost na američkom tržištu dionica u sljedećih nekoliko tjedana, odnosno mjeseci kako se razvija obrazac ‘glava i ramena’ (head and shoulders), koji je najpoznatiji obrazac obrata trenda.

Obrazac ‘glava i ramena’

Obrazac se sastoji od tri istaknuta vrha sa središnjim vrhom (ili glavom) nešto višim od druga dva vrha (ili ramena). Obrazac završava kada cijena padne ispod linije trenda koja spaja dva središnja dna obrasca (linije vrata). Obrnuti obrazac ‘glava i ramena’je zrcalna slika standardnog obrasca.

Dodatna zanimljivost je da istraživanje spomenute tvrtke sugerira kako se cijene zlata mogu nastaviti kretati ispod 1.320 dolara po unci (vjerojatno ispod 1.300 dolara) barem još dva do četiri tjedna prije formiranja zaokružene donje cijene kao baze.

To bi vjerojatno rezultiralo blagom rotacijom cijena u američkim glavnim indeksima i moguće slabosti američkog dolara. Slabost američkog dolara i na tržištu dionica možda je samo po sebi dovoljan poticaj za momentum rasta koji se očekuje od siječnja 2019. godine. Za očekivati je da će cijena zlata ponovno krenuti uzlaznom putanjom jednom ili dvaput tijekom sljedeća dva do četiri tjedna kako bi se uspostavio osnovni uzorak kretanja. Nakon 21. travnja, trebao bi započeti novi zamah cijena.

Očekuje se da će ulagači pokušati iskoristiti priliku da nabave što više zlata dok je njegova cijena ispod 1.300 dolara po unci kako bi bili u prednosti prije nego što mu cijene porastu. Priliku da cijene ostanu ispod 1.320 dolara po unci i da vješti trgovci to iskoriste ne treba podcijeniti. Naime, lako je moguće da će vrlo uskoro cijene zlata porasti iznad 1.450 dolara po unci.

Iskoristite razdoblje dok su cijene zlata ispod 1.290 dolara po unci jer je to možda posljednji put da ih vidite na neko vrijeme.

Izvor: www.silverdoctors.com

Značajan porast cijena zlata je pred vratima Reviewed by on . Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu plemenitih metala u posljednjih 12 mjeseci i vjeruje da će se cijena zlata Istraživački tim tvrtke Technical Traders Ltd. pomno je pratio svaki potez na tržištu plemenitih metala u posljednjih 12 mjeseci i vjeruje da će se cijena zlata Rating: 0

Info o autoru Tena Ožegić

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori