Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Britansko “NE” Europi podići će cijenu zlata na 1400 dolara?

Britansko “NE” Europi podići će cijenu zlata na 1400 dolara?

13.06.2016. / 10:51 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
referendum

Photo credit: Lewis Clarke

Cijene plemenitih kovina nastavile su rasti i drugi tjedan zaredom. Cijena zlata porasla je na 1284 dolara za jednu uncu te se tako ponovno približila psihološkoj granici od 1300 dolara. Jedan od razloga novog cjenovnog rasta zlata jest britanski referendum o izlasku iz Europske Unije.

Referendum u kojem će stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva odlučiti žele li ostati dio Europske Unije održat će se 23. lipnja ove godine. Prema anketama utrka je izjednačena – 43 posto Britanaca želi izaći iz Europske Unije, 42 posto želi ostanak, dok je 12 posto neodlučnih. Tko u posljednjih deset dana na svoju stranu pridobije neodlučne birače pobijedit će na ovom referendumu.

Nesigurnost i neizvjesnost idu u prilog rastu cijene žutog metala

Ako stanovnici Ujedinjenog Kraljevstva odluče da žele napustiti Europsku Uniju, ulagači u zlato bit će zadovoljni. Analitičari tvrde da će eventualni izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije podići cijenu zlata.

Analitičar ANZ Bank-a u nedavnom izvješću predviđa cjenovni rast zlata do 1400 američkih dolara za jednu uncu ukoliko Britanci odluče napustiti Europsku Uniju. Ipak, tvrdi da se rast neće dogoditi preko noći, već će za njega biti potreban duži period.

Sve veći broj ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu odlučuje se na ulaganje u plemeniti žutu kovinu. Smatraju da je ulaganje u zlato najbolje rješenje za trenutnu nesigurnost. Dok situacija ne bude jasnija, plemenita žuta kovina će mnogima biti utočište za imovinu.U vremenima koje karakteriziraju nesigurnost i neizvjesnost, zlato je uvijek dobra oklada.

Photo credit: Lewis Clarke

Izvor: www.cnbc.com/2016/06/09/fed-caution-brexit-risk-boosting-gold-price-with-1400-a-possibility-says-anz.html

Britansko “NE” Europi podići će cijenu zlata na 1400 dolara? Reviewed by on . [caption id="attachment_3727" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Lewis Clarke[/caption] Cijene plemenitih kovina nastavile su rasti i drugi tjedan zar [caption id="attachment_3727" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Lewis Clarke[/caption] Cijene plemenitih kovina nastavile su rasti i drugi tjedan zar Rating: 0

Info o autoru Matija Gavrilović

Matija Gavrilović završio je Ekonomski fakultet u Osijeku i stekao zvanje magistra ekonomije. Bavi se poduzetništvom još od tinejdžerske dobi zato jer smatra da je to jedna od najuzbudljivijih i najkorisnijih ljudskih djelatnosti. Tržište plemenitih kovina proučava i prati kako bi bolje razumio ekonomski svijet u kojem živi.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori