Četvrtak , 28.05.2020.

Početna » Novosti » McDonald’s dijeli zlatne medaljone

McDonald’s dijeli zlatne medaljone

08.06.2016. / 14:22 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
McDonald's dijeli zlatne medaljone

Photo credit: Wikimedia Commons

Najpoznatiji lanac brze hrane na svijetu, američki McDonald’s, pokrenuo je u Japanu promotivnu kampanju u kojoj poklanja jedan zlatni pileći medaljon. Pileći medaljoni, poznatiji pod nazivom “Nuggets”, jedno su od najpopularnijih jela iz ovog američkog lanca brze prehrane.

Nugget na engleskom jeziku znači grumen, što su japanski stručnjaci za marketing povezali sa zlatnim grumenjem. Tamošnji McDonald’s svojim gostima nudi šansu da kupnjom ovog jela dobiju i jedan medaljon, odnosno grumen od 18-karatnog zlata. Sretni kupac postat će vlasnik zlatnog medaljona čija se vrijednost procjenjuje na gotovo 1500 američkih dolara.

Rast cijene zlata povećat će i vrijednost glavne nagrade

Da bi osvojili ovu vrijednu nagradu, japanski kupci moraju pratiti tragove o zlatnom medaljonu koje McDonald’s objavljuje na svom Twitter profilu.

McDonald's dijeli zlatne medaljone

Plakat s misterioznim kradljivcem zlatnih medaljona, izvor: McDonald’s Twitter

Nagradna igra je postavljena tako da kupci putem Twittera prate objave koje ostavlja misteriozni kradljivac zlatnog grumena, koji voli krasti McDonald’s-ove pileće medaljone. Osim glavne nagrade, sretni dobitnici mogu osvojiti i više utješnih nagrada kao što su porcije običnih pilećih medaljona.

Cijena zlata ponovno je počela rasti, a ako se ovaj trend nastavi, sretni dobitnik bi u vrijeme završetka nagradne igre mogao biti bogatiji od predviđenog.

Izvor: www.cnbc.com/2016/06/06/mcdonalds-japan-is-giving-away-a-gold-chicken-nugget.html

Photo credit: Wikimedia Commons

McDonald’s dijeli zlatne medaljone Reviewed by on . [caption id="attachment_3707" align="alignleft" width="264"] Photo credit: Wikimedia Commons[/caption] Najpoznatiji lanac brze hrane na svijetu, američki McDona [caption id="attachment_3707" align="alignleft" width="264"] Photo credit: Wikimedia Commons[/caption] Najpoznatiji lanac brze hrane na svijetu, američki McDona Rating: 0

Info o autoru Matija Gavrilović

Matija Gavrilović
Matija Gavrilović završio je Ekonomski fakultet u Osijeku i stekao zvanje magistra ekonomije. Bavi se poduzetništvom još od tinejdžerske dobi zato jer smatra da je to jedna od najuzbudljivijih i najkorisnijih ljudskih djelatnosti. Tržište plemenitih kovina proučava i prati kako bi bolje razumio ekonomski svijet u kojem živi.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori