Srijeda , 06.12.2023.

Početna » Novosti » Porast prodaje srebrnih kovanica u svibnju

Porast prodaje srebrnih kovanica u svibnju

14.06.2016. / 08:09 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
Porast prodaje srebrnih kovanica u svibnju

Photo credit: Heraeus

Prema podacima američke kovnice U.S. Mint, u svibnju je prodano gotovo četiri i pol milijuna komada srebrnih kovanica American Eagle. Ovo je već peti mjesec zaredom u kojem je prodano više od četiri milijuna ovih poznatih srebrnjaka na području Sjedinjenih Američkih Država.

U 2016. godini ukupno je do sada prodano 23,413,000 srebrnih kovanica, od čega 4,498,500 u svibnju. Svibanjska prodaja najveća je do sada u povijesti, za pola milijuna veća od rekordne 2014. godine. U odnosu na prošlu godinu, ove je godine prodaja srebrnjaka American Eagle u svibnju porasla za 122 posto.

Prodaja srebrnjaka u odnosu na kovanice od zlata u padu

Prodaja srebrnjaka veća je od prodaje zlatnika, no taj se omjer počeo smanjivati. Omjer prodaje srebrnih i zlatnih American Eagle kovanica u 2014. godini iznosio je više od 100:1, dok je u 2015. pao na samo 75:1. Trend rasta prodaje zlatnih kovanica nastavit će se i ove godine te stoga možemo očekivati da će u 2016. godini ovaj omjer biti još niži.

Porast prodaje srebrnih kovanica u svibnju

Omjer prodaje zlatnih i srebrnih kovanica Američki orao, izvor: smaulgld.com

Cijena zlata porasla je pet posto od početka lipnja te sada iznosi 1280 američkih dolara za jednu uncu, dok je vrijednost srebra porasla sedam posto i sada iznosi 17,30 dolara za uncu.

Izvor: smaulgld.com/may-2016-american-silver-eagle-sales/

Photo credit: Heraeus

Porast prodaje srebrnih kovanica u svibnju Reviewed by on . [caption id="attachment_3749" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraeus[/caption] Prema podacima američke kovnice U.S. Mint, u svibnju je prodano got [caption id="attachment_3749" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraeus[/caption] Prema podacima američke kovnice U.S. Mint, u svibnju je prodano got Rating: 0

Info o autoru Matija Gavrilović

Matija Gavrilović završio je Ekonomski fakultet u Osijeku i stekao zvanje magistra ekonomije. Bavi se poduzetništvom još od tinejdžerske dobi zato jer smatra da je to jedna od najuzbudljivijih i najkorisnijih ljudskih djelatnosti. Tržište plemenitih kovina proučava i prati kako bi bolje razumio ekonomski svijet u kojem živi.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori