Četvrtak , 28.05.2020.

Početna » Novosti » Prodaja srebra u porastu

Prodaja srebra u porastu

08.04.2016. / 11:09 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
Prodaja srebra u porastu

Photo credit: Heraues

Cjenovni rast zlata jedna je od najvažnijih vijesti ove godine, no ne raste samo vrijednost zlata. Godina je dobro započela i za srebro, koje pokušava uhvatiti korak za zlatom.

Vrijednost srebra porasla je gotovo devet posto u prva četiri mjeseca ove godine, što ga čini jednom od najboljih investicija u ovoj godini.

Prema podacima U.S. Minta, prodaja srebrnjaka porasla je više od 17 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Srebro je, uz plemenitu žutu kovinu, jedna od sigurnih luka u nesigurnim vremenima.

Srebro je vrlo važno u industriji

Vrijednost zlata je u prva četiri mjeseca ove godine porasla više od petnaest posto, gotovo dvostruko više od srebra. Ipak, mnogi investitori svoj novac ulažu u srebro. Između deset i petnaest posto potražnje za zlatom dolazi od strane industrije, dok kod srebra ta brojka prelazi pedeset posto.

Srebro se koristi u izradi baterija, LED lampi, solarnih ćelija, fotografskoj i dentalnoj industriji. Korištenje srebra u industriji čini ga osjetljivijim na gospodarske krize od zlata, budući da njegova uporaba ovisi o snazi gospodarstva.

“Hibridna priroda ovog plemenitog metala koji ujedno predstavlja industrijski i investicijski metal znači da njegova cijena raste drugim tempom u odnosu na cijenu zlata. Nekad je rast brži, a nekada sporiji. Ovaj fenomen je još više izražen zbog činjenice da je tržište puno “manje” od tržišta zlata, te samo par većih transakcija može dovesti do povećane volatilnosti,” kažu iz Commerzbanka u nedavnom izvješću.

Izvor: finance.yahoo.com/news/silver-keep-pace-gold-131744370.html

Photo credit: Heraeus

Prodaja srebra u porastu Reviewed by on . [caption id="attachment_3527" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraues[/caption] Cjenovni rast zlata jedna je od najvažnijih vijesti ove godine, no [caption id="attachment_3527" align="alignleft" width="300"] Photo credit: Heraues[/caption] Cjenovni rast zlata jedna je od najvažnijih vijesti ove godine, no Rating: 0

Info o autoru Matija Gavrilović

Matija Gavrilović
Matija Gavrilović završio je Ekonomski fakultet u Osijeku i stekao zvanje magistra ekonomije. Bavi se poduzetništvom još od tinejdžerske dobi zato jer smatra da je to jedna od najuzbudljivijih i najkorisnijih ljudskih djelatnosti. Tržište plemenitih kovina proučava i prati kako bi bolje razumio ekonomski svijet u kojem živi.

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori