Nedjelja , 29.03.2020.

Početna » Novosti » Ulagači s nestrpljenjem iščekuju sastanak guvernera američke središnje banke

Ulagači s nestrpljenjem iščekuju sastanak guvernera američke središnje banke

29.07.2014. / 12:39 Autor: Kategorija: Novosti, Vijesti iz svijeta A+ / A-
Foto: suphakit73, freedigitalphotos.net

Foto: suphakit73, freedigitalphotos.net

Samo jednom u zadnjih deset dana cijena zlata na kraju trgovinskoga dana završila je ispod 1300 američkih dolara za uncu. Dogodilo se to prošloga tjedna u četvrtak kada je završna cijena iznosila 1290 dolara i 60 centi. No, psihološka granica koja je uspostavljena na višim cjenovnim razinama i dalje predstavlja značajnu barijeru za veću korekciju.

Nepromijenjena i vrlo napeta situacija u Ukrajini i Bliskom Istoku plemenite kovine i dalje čini atraktivnom i sigurnom investicijskom lukom za konzervativne ulagače.

Istovremeno, ovotjedni sastanak guvernera američke središnje banke FED u ulagačkim se krugovima iščekuje s nestrpljenjem. Na njemu će biti donijeta odluka o mogućem povećanju referentnih kamatnih stopa koje su trenutno na povijesno niskim razinama. Ukoliko američki FED odluči povećati kamatne stope, to može negativno utjecati na cijenu plemenitih kovina.

Do kraja ovoga tjedna bit će objavljeni najsvježiji podaci o zaposlenosti i bruto društvenom proizodu Sjedinjenih Američkih Država, što obično predstavlja značajan indikator svjetskoga gospodarstva. Ukoliko ti podaci budu povoljni, američka bi središnja banka mogla donijeti odluku o povećanju referentnih kamatnih stopa i prije nego što to analitičari očekuju.

Srebro je istovremeno u zadnjih deset dana doživjelo slabije tržišne rezultate. Desetodnevni cjenovni vrhunac dostignut je 17. srpnja, kada je završna cijena srebra dosegnula razinu od 21 dolar i 9 centi. Od tada do danas, srebro se kreće u cjenovnom rasponu između 20 dolara i 40 centi i 20 dolara i 90 centi za uncu. Najnižu je razinu dosegnulo proteklog tjedna u četvrtak – istoga dana kad i zlato. Završna cijena toga mu je dana bila 20 dolara i 38 centi.

Ukoliko želite kupiti investicijsko zlato i srebro, posjetite nas na Plemenit.com.

Ulagači s nestrpljenjem iščekuju sastanak guvernera američke središnje banke Reviewed by on . [caption id="attachment_2356" align="alignright" width="300"] Foto: suphakit73, freedigitalphotos.net[/caption] Samo jednom u zadnjih deset dana cijena zlata na [caption id="attachment_2356" align="alignright" width="300"] Foto: suphakit73, freedigitalphotos.net[/caption] Samo jednom u zadnjih deset dana cijena zlata na Rating: 0

Info o autoru Uredništvo

Ostavite komentar

scroll to top

Na našim web stranicama koriste se kolačići. Više informacija...

Internetske stranice Srebrozlato.com imaju dopuštene kolaćiće (cookies) u postavkama. Ako nastavite čitati sadržaje na našim internetskim stranicama bez promjene vaših postavki za kolačiće ili ako kliknete gumb "Prihvati", slažete se s uporabom kolačića na Srebrozlato.com.

Zatvori